profos Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 ostatnio trafiłem na taką klamerkę. Z jednej strony jest troszkę wykrzywiona. Chciałbym ją wyprostować, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Mam złe doświadczenia z prostowaniem klamer i obawiam się, że w miejscu prostowania pęknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 może spróbować na gorąco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 miało iść do działu konserwacja, sorry. Proszę moderatora o przeniesienie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 A gdyby rozgrzać i spróbować to odgiąć kombinerkami przez szmatę żeby się aluminium nie porysowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 To mosiężna klamra, niklowana. Ja bym jej nie prostował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 myślę, że nie ma niebezpieczeństwa... prócz zarysowania pow. - przed czym można się ustrzec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 bez problemu -bierzesz przez szmatę kombinerki i powoli patrz co sie będzie działo –prostowałem w ten sposób wiele klamer -nic sie nie wydarzyło -ale najpierw zobacz czy nie ma pęknięć na zagięciu -bo wtedy można ułamać -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 Dzięki wszystkim. Jakoś poszło i wyprostowałem zgięcie, ale przy okazji rozleciały się resztki widełek :) Wyprostowałem kombinerkami na zimno wg wskazań Huka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 no cóż musze przyznać że o bolcu do widełek zapomniałem :( - trzeba było drugą parą szczypcy złapać za powierzchnie między nimi a zagięciem -aby nie rozginać w stronę bolca -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Niech ktoś to weźmie do ID :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 Huk, mocowanie widełek podczas prostowania przycisnąłem dłonią a rozleciało się bo było całkowicie przerdzewiałe. Mała strata.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Hitboy64 -to ty tego nie możesz zrobić ? :):):):):):):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.