Jump to content
  • 0

Koło Sd.Kfz?

maniutek1

Question

Posted

witam.
Wczoraj testowałem mojego Exa w lesie ze sporą ilością militarki. Takie kółeczko wyszło z okopu. Średnica 53cm, grugość 5cm. Czy to od Sd.Kfz?

3 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Dzięki. Tak waśnie myślałem na początku ale później naczytałem się jakichś prawdopodobnie nieprawdziwych informacji. Ktoś napisał że takie koło waży ok.50 kg. no i się zdziwiłem bo moje to niecałe 20.Być może chodziło o koło jakiegoś wyższego, większego modelu, nie wiem, kompletnie się na tym nie znam.
Masz może jakieś pewne dane odnośnie wielkości czy zwróciłeś uwagę wyłącznie na wielkość i rozkład otworów odciążających?
Posted
No, Panowie, pomóżcie. Napiszę może co znalazłem na ten temat. Bardzo podobne jest koło wewnętrzne od Sd.Kfz 2. nie wiem tylko jakie miało wymiary. Wydaje się jednak że miało mniejszą średnicę. Jeszcze raz, proszę. Nie interesuję się kompletnie militarką ale takie kółeczko jest dla mnie warte tego, żeby coś o nim wiedzieć.
Posted

witam.
Wczoraj testowałem mojego Exa w lesie ze sporą ilością militarki. Takie kółeczko wyszło z okopu. Średnica 53cm, grugość 5cm. Czy to od Sd.Kfz?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information