moro92 Napisano 7 Maj 2008 Autor Share Napisano 7 Maj 2008 Witam poszukuję zdjęć straży pożarnej z okresu prl, glownie poszukuje zdjec umundurowania, najbardziej butow bo potrzebuje do porownania z milicyjnymiza wszelkie odpowiedzi dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Jako strażak z 20 letnim stażem mogę Ci potwierdzić, że od 1988r. używaliśmy milicyjnych butów zapinanych na 2 sprzączki z prawej strony. Potem mieliśmy wiele innych modeli łącznie z HAIX-ami, ale wygodniejszych już nigdy nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 8 Maj 2008 Share Napisano 8 Maj 2008 Z kolei mój ojciec jeszcze do niedawna używał półsaperek" z gumowym ściągaczem z boku cholewki. Nie wiem dokładnie kiedy je dostał- czy jeszcze za PRLu, czy już za demokracji". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 te paski sa polaczone, sa to buty milicyjne, a ja mam w komorce takie co te paski nie sa polaczone, i maja inna podeszwe, te maja jak w opinaczach, a moje takie protektory jak w glanach podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 o te buty mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 8 Maj 2008 Autor Share Napisano 8 Maj 2008 to taka podeszwa a te moje maja inny protektor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 oto zdjęcie cholewy buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 a oto podeszwa, kto wie do kogo one należały? bo od milicyjnych sie różnią i to moim zdaniem sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 Takie same buty nosiłem kilkanaście lat temu gdy pracowałem w Zakładowej Straży Pożarnej.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moro92 Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 a wiec milicyjne roznily sie od strazackich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.