Jump to content
  • 0

malutki hełm niemiecki !!!

trzaha

Question

Posted
Witam
mam jeszcze coś takiego w porównaniu z normalnym hełmem wydaje sie bardzo malutki !!!
ja mam 190 cm wzrostu i 100 kg i ledwie włazi mi na głowę jest bez wypełnienia - sama blacha.. moja żona twierdzi że mam normalną głowę - więc ????
czy to z oddziaów hitlerjugent???

5 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Jest tak : dość często spotyka się u kolekcjonerów hełmów takie własnie egzemplarze ( mi sie też przytrafił, choć nie zajmuję sie hełmami ). Z grubsza rzecz biorąc - w III Rzeszy takie hełmiki występowały jako zabawkowe dla dzieciaków, bądź jako ozdoby na witryny np. sklepów mundurowych. Łatwiej byłoby coś napisać po załączeniu fotki. Powinien być wyraźnie lzejszy i z cieniutkiej blachy - jest taki ? I tak bez urazy - te hitlerowskie szczeniaki miały na końcu literę D - Hitlerjugend, nie T " :: )) Ale to może zwykła literówka : ) Pozdrowionka
Posted
Witam
mam jeszcze coś takiego w porównaniu z normalnym hełmem wydaje sie bardzo malutki !!!
ja mam 190 cm wzrostu i 100 kg i ledwie włazi mi na głowę jest bez wypełnienia - sama blacha.. moja żona twierdzi że mam normalną głowę - więc ????
czy to z oddziaów hitlerjugent???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information