Jump to content
  • 0

Pochodnia ?? id

emilwkpg

Question

Posted

dar od znajomego ktory zbiera antyki.bylo mu to niepotrzebne bo niewiedzial co to jest ... chcial bym sie dowiedziec z jakiego to moze byc okresu. to jest cos w stylu pochodni. gdzie sie takich uzywalo ??

14 answers to this question

Recommended Posts

Posted
no noo :D widze ze niezly mam orzech do zgryzienia :D dziwna sprawa z tym przedmiotem. ja mysle wciaz ze to jednak jakis rodzaj pochodzni ale kto i gdzie takich uzywal :/ ? hmmm
Posted

dar od znajomego ktory zbiera antyki.bylo mu to niepotrzebne bo niewiedzial co to jest ... chcial bym sie dowiedziec z jakiego to moze byc okresu. to jest cos w stylu pochodni. gdzie sie takich uzywalo ??

Posted

a tak wyglada po rozlozeniu. na z przodu widnieje napis Quick" co sugerowalo by ze to jest angielskie lub amerykanskie.foty podobnych dziwadel mile widziane.pochwalcie sie swoimi zbiorami:) pozdro !

Posted

Nie jestem do konca przekonany. Obok ogrzewacz angielski.
Powinny byc jakies otwory aby byl dostep powietrza (tlenu) do spalania.
A i te sruby raczej malo przyjaznie wygladaja.

Moje skojarzenia to:
1) wklad do jakiegos urzadzenia medycznego (sterylizator)
2) wklad spirytusowy do rozpalania czegos na nafte (lampa, kuchenka) - zapala sie najpierw spirytus i wklada pod klosz lampy naftowej.

Posted
zrób zdjęcia pokazujące istotę przedmiotu...
do czego służą śruby motylkowe...
czy po wsunięciu jest blokowane...doszczelniane
czy po zamknięciu rzyma kompresję"...

w tej chwili wygląda to jak filtr na węgiel aktywowany...
wysuwanie umożliwiało wymianę węgla...
ale żeby tak było - przez całość musiałaby przepływać ciecz (woda)
i to pewnie grawitacyjnie
chyba, że występuje jakiś system hermetyzacji...
Posted
nie nieee...to nie tak .. napewno to nie jest zaden filtr :) nie ma zadnych otworow na wode ani nic w tym stylu. za chwile podam ci kilka pomocniczych zdjec:) ale najpierw dla jasnosci : sruby motylkowe to nie sryby tylko cos co kreci sie w koło i jest w mniejscu.i nie jestr to niczym blokowane :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information