avena Napisano 3 Maj 2008 Napisano 3 Maj 2008 na dowód fotka co prawda nie dokładnie taki typ ale można zobaczyć że wiem co pisałem siewnik ze skansenu w Sierpcu można się wybrać i zobaczyć
mjut Napisano 3 Maj 2008 Napisano 3 Maj 2008 normalnie ispekt"! te same wózki stosowane były w opielaczach, dlatego też na 100% nie możemy określić kto ma rację. ale szacuneczek rolnicy! hehe
mjut Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 na moje, to jest przyrząd do pielenia. więc niestety tak- to jest tylko rolniczy przyrząd.
avena Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 to jest element siewnika konnego - przód do ktorego podpinano dyszel i konie. Ramię służyło do kierowania siewnikiem równo w rzędach. Ramię zmieniano na dwie strony żeby zawsze być przy sianej powierzchni i równo siewnik prowadzić
C.K. Dezerter Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 No cóż... nie na takie rozwiązanie liczyłem, ale dzięki Panowie :)
Pytanie
C.K. Dezerter
Czy to jest tylko zwykły rolniczy wózek?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.