carmax Napisano 1 Maj 2008 Autor Napisano 1 Maj 2008 Witam . Mam pytanie co wybrać Prospector czy ACR 250 ? chodzi mi o opinie który lepszy. będę wdzięczny za wszelkie info. pozdrawiam carmax
armand Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 Warto odpowiedzieć sobie na pytanie, czy zakup ma dotyczyć poszukiwania monet czy militarki.Do poszukiwania militarki warto sprawdzić zasięgi maksymalne obu wykrywaczy oraz sprawdzić czy ACE ma pracę statyczną włączaną na stałe. Warto też zastanowić się nad postrzeganiem koloru wykrywacza przez służby leśne :)
Pas Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Witam carmax, na co chcesz polować? ...Do poszukiwania monet warto sprawdzić który z wykrywaczy ma lepszą dyskryminację, identyfikację tonową, czasami przydatny wyświetlacz, precyzyjny P/P, oraz wskaźnik zalegania przedmiotu wielkości monety. Chodząc swojego czasu z ACE nie spotkałem się z wypatrującymi żółtego koloru służbami leśnymi...Pozdrawiam i życzę miłego kopania - P.
pastuszek Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 jak na kolory to ace.i bardzo dobry i latwo go sprzedac za pieniadze niewiele mniejsze niz zaplacisz.
armand Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 W pytaniu głównym nic nie ma o sprzedawaniu. Jeszcze nie kupiono wykrywacza, a już go się sprzedaje.Wyjątkowo pokrętna, emerycka logika, jak na zapewne młodego człowieka:) Idąc tym tropem, można by się już zastanawiać nad dostępnością utylizacji w/w wykrywaczy i ew. opłatami z tym związanymi.Identyfikacja tonowa, w terenie zaśmieconym, z ustawioną wysoką czułością niekiedy przekształca się w tzw. dyskotekę.
tomekk Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 z takowej dyskoteki zawsze można wyłuskać ciekawsze dźwięki, a co do koloru to znam historię gdzie właśnie ten owy żółty kolor wręcz pomógł bo wykrywacz został uznany za zabawkę.PozdrOtomekk
carmax Napisano 2 Maj 2008 Autor Napisano 2 Maj 2008 Witam i dzięki , więc co radzicie który z tych dwu egzemplarzy? czy pomyśleć o czymś innym lepszym, jeśli tak to co byście polecili w cenie do 1000 zł?
armand Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 No i nie zdecydowałeś, czy wolisz monetki, czy militarkę :)I nie sprawdziłeś zasięgów maksymalnych np. na samochód.
thomson Napisano 2 Maj 2008 Napisano 2 Maj 2008 Bierz armanda - garrety to chinole robią. Ja łazilem z discoverem i militarki nakopalem i drobnicy (a pomyslec ze bez dyskryminacji )
carmax Napisano 3 Maj 2008 Autor Napisano 3 Maj 2008 Witam, najlepiej to coś uniwersalnego, skłaniał bym się w stone militarki ale nie pogardził bym monetkami i kolorkiem;) pozdrawiam i połamania łopaty;)
Zwierzu Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Nie zawracaj sobie gitary zadnym Prospektorem ani ACE.Dołóz 100 zł.i kup Minelaba
Zwierzu Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Załozyciel posta pisze o 1000 zl.Wykrywacz x-terka 30.
armand Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 30" nie ma pracy statycznej, producent nie podaje zasięgu maksymalnego.
Zwierzu Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Producent nie musi podawac zasiegu.Jest bardzo,bardzo wystarczający.Coprawda ja chodze z 50-tką ale widziałem 30-tke w akcji.Zresztą MARKA MINELAB BRONI SIE SAMA.Pozdrawiam
pastuszek Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 no jesli masz mozliwosc finansowa kupic x-terke to bierz i sie nie zastanawiaj wogole!
krzycho Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 wiec armanda sobie odpuść... Ace przynajmniej nakopiesz jakis kolorków. Najrozsadniej za te pieniadze kupic solarisa na gwarancji , napewno nie pożałujesz i za jakis czas odsprzedaż bez straty.pozdrawiam!
kruk1 Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 jak juz to kup Armada Prospektor a nie Ace zabawke przeplacac
Damian84 Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 kruk1 ale z ciebie specjalista wszystkim doradzasz co kupić Ja obecnie używam ACE 250 i nie narzekam, a oto dowódhttp://odkrywca.pl/srebrna-monet-do-id-,634650.html#634650
Dziki Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 Ja bym wybral ACE 250. Chociaz moim zdaniem najlepsza opcja jest dozbieranie jeszcze troche pieniedzy i zakupienie Ciboli. A jak nie da rady to doskrobanie chociaz do X-Terry 30.
longwood Napisano 6 Maj 2008 Napisano 6 Maj 2008 zrob tak: kup ace, jak Ci nie podpasuje to sprzedasz prawie bez straty i kupisz sobie a to armanda.Jak kupisz armanda i Ci nie podpasuje to bedziesz mial problem:-)
dzieci3 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Kolego Kruk,już wiemy,że Armand jest lepszy od Ace nie ma sensu się powtarzać-pytanie tylko dla kogo jest lepszy?
PG Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 W tej kwocie kupisz uniwersalnego Rutusa Solarisa, sprzęt lepszy od dwóch wymienionych razem wziętych.Pozdr.
atb22 Napisano 8 Maj 2008 Napisano 8 Maj 2008 Tak zastanawiam sie ci co tak narzekają na ACE i rzekomo się znają czy kiedykolwiek z nim chodzili..?? Prawda jest taka że dużo zależy od miejscówki.!! na pewno nie ma porównania do Solarisa jeśli chodzi o głębokość ale zadaj sobie pytanie czy masz takie miejsca żeby kopać doły po 1 metr ? z militarką jest coraz ciężej mało jest miejsc dziewiczych".Wiec drobnica i militarka na nie dużej głębokości ACE, głębsze kopanie i zabawa w własne ustawienia Solaris.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.