Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny Adolf

czarekg1

Pytanie

Napisano

Witam ! W zbiorze swoich róznych militarnych, starych fotek od dawna mam takie obrzydlistwo. No Adolf, jak Adolf, ale ten format... Jakieś dziwactwo, bo to format taki trochę , jak do jakiegos dokumentu. Fotka jest autentyczna, znaleziona z plikiem różnych innych zdjęć i szpargałów niemieckich dawno temu w Wielkopolsce. Spotkałem się z tezą, że w okresie hitlerowskim niemieccy fotografowie robili takie miniaturki portfelowe ", zeby jakiś zagorzały nazista mógł nosić wodza zawsze przy sobie. Coś jak zdjęcie ukochanej, albo świety obrazek. Jaki jest Kolegów pogląd w tej sprawie ? Spotkaliscie sie kiedyś z podobnym przykładem ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jezeli dobrze Kolegę zrozumiałem to są indywidualne zdjecia M.Dietrich i G.Garbo, a nie taki ercet" na jednej fotce - Marlena + Greta + Adolf ? Pozdrawiam
Napisano
Wilhelm Brasse Portrecista" z KL-Auschwitz wspomina w filmie, że kiedy był przed wojną w Katowicach fotografem, umówił się z śląską dziewczyną na randkę... i ta pokazała mu czyje zdjęcie ma w zamykanym medalionie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie