czarnuch_86 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Napisano 30 Kwiecień 2008 Niemam pojęcia co to za odznaka , moze ktos wie , prosze o pomoc i z góry dziekuje :)
slawgo Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Trafiła mi się taka sama, tylko ze śladami pozłocenia. Może ktoś z kolegów może powiedzieć coś bliższego lub podać linka.Kto nosił taką odznakę, ile jej wydano, czy jest ona mało spotykana czy raczej popular.
tyfus Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 przecież jest napisane, kto nosił ...http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=odznaka%20strażacka&ws=txt&id_forum=all&page=0
slawgo Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Chodziło mi o to, czy wszyscy strażacy nosili takie pagonówki??? Czy tylko wybrańcy? Np: taka odznaka była dawana za coś. Szukam źródeł i nie mogę znaleźć.
Kubuś 2001 Napisano 1 Maj 2008 Napisano 1 Maj 2008 Strażacka z czapki. Okres międzywojenny. WR prawdopodobnie Warszawa. Było już kilka razy. Poszukaj.
czarnuch_86 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Napisano 30 Kwiecień 2008 Niemam pojęcia co to za odznaka , moze ktos wie , prosze o pomoc i z góry dziekuje :)
hilary Napisano 5 Maj 2008 Napisano 5 Maj 2008 Masz emblemat z wyróżnikiem wojewódzkim który nosili strażacy w województwie warszawskim. Przypinany był na naramiennikach. Wprowadzony w roku 1930.pozdr.hilary
Pytanie
czarnuch_86
Niemam pojęcia co to za odznaka , moze ktos wie , prosze o pomoc i z góry dziekuje :)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.