kondzio4 Napisano 29 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2008 To moje pierwsze wykopki z wykrywką, nie zasługują na miano odkryć, ale zawsze coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 cóż, od czegoś się zaczyna. powodzenia w przyszłości! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 30 Kwiecień 2008 Share Napisano 30 Kwiecień 2008 Tylko się nie poddawaj :)Ja na początku cieszyłem się z łusek od pepeszy a teraz .....POWODZENIA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 Wczorajsze kłopoty z serwerem mnie zniecheciły - dziś dodaję jeszcze to - średnica około 1cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 fragmenty zapalników - coś większego wykopał przede mną inny szczęściarz. Dół 1,5x1,5 metra, głębokosci również ponad metr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 30 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2008 znalazłem też Grosse Gewehr Panzergranate 40 (G. G. Pzgr. 40). Oczywiście natychmiast zakopałem dołek z powrotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 na drugiej fotce to kulki od szrapnela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 Moje pierwsze" wykopki w dniu dzisiejszym ,ale z nowym sprzętem to 18 łusek( karabinowe jak i pistoletowe),guzik wojskowy,klamra niemiecka i maska p/gaz niemiecka:-))O urwiłapkach nie mówimy, bo to badziewie zawsze sie trafia:-)( i zostaje głębiej aniżeli było). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAJKI Napisano 1 Maj 2008 Share Napisano 1 Maj 2008 kondzio4-to są ODKRYCIA!!!:-))Twoje,ale są!!!:-))I tak jak powiedział Roadrunner-nie poddawaj się:-).życze płytkich i owocnych dołków:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 Znalazłem jeszcze to - forum identyfikacja nic mi nie rozjaśniło. Nie wiem co to - wykopane obok okopu w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 1 Maj 2008 Autor Share Napisano 1 Maj 2008 To samo od spodu, wysokość około 2,5 - 3cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pestka Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 nie mam pojecia co to na dole ale prawdopodobnie cos od pocisku jakiegos, co do wykopkow twoich hehe to i tak niezle,przez około rok bedziesz uczyl sie obslugi wykrywacza,ja np jak wezne jakis z dyskryminacja cyz inny pi,to nawet luski ci nie wyjme a mojm juz przyzwyczajony przez jakis rok czy dwa latka kopalem 1 wojene luseczki czubki kulki magazyneczki(łudki) Potem jakos tak najpierw trafily sie 1wojene plyty okopowe pruske jedna zieloniutka w okopie. chelmy bagnety bron ale z czasem wszystko, moj kumpel tez sobie kupil sprzet chodzi jzu dlugoale zanim sie nauczy jak chodzic i gdzie troche minie teraz gdzie nie pojade cos wyskoczy fajnego na co warto zawiesic oko Pozdrawiam Pestka zycze pwoodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 Wygląda to na jakąś mine,ale to moje osobiste odczucie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18 Napisano 2 Maj 2008 Share Napisano 2 Maj 2008 korek od beczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Mina mówisz kolego K.O.P. ? Blisko. Moim zdaniem resztki zapalnika bomby z okolic I ww. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2008 Czy aluminiowe pociski Mausera( nahpatrone) to rzadkie znalezisko? Znalazłem kilka sztuk.druga sprawa: pociski przejściowe kurzpatrone - nie znalazłem danych o smugaczach lub zapalajacych pociskach tego typu - robili rzeczywiście tylko z żelaznym rdzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 12 Czerwiec 2008 Share Napisano 12 Czerwiec 2008 A jeśli można wiedzieć to z jaką piszczałką śmigasz kondzio4????.Pozdro tadeks6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzio4 Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2008 garret 250 - rzadko mam okazję pokopać stad taka mizeria. Jak porobię kilka nowych zdjęć, wkleję - może w poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.