Xanadu Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Napisano 26 Kwiecień 2008 Jak w tytule i ten dziwny napis: CUKROWNIA DOBRE... nie kojarzę żadnej cukrowni w moich okolicach. Ani teraz ani z przeszłości.
Xanadu Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Napisano 28 Kwiecień 2008 Zgoda, tyle, że zwykle to są lokalne plomby, a nie takie, który przewędrowały sobie sto kilkadziesiąt kilometrów, o tak i wylądowały w polu odległym od najbliższego zakładu o kilka kolejnych kilometrów, tudzież od linii kolejowej. Stąd moje zdziwienie.
C.K. Dezerter Napisano 29 Kwiecień 2008 Napisano 29 Kwiecień 2008 To akurat normalne, plombowało się przecież najróżniejszego rodzaju przesyłki więc to że plomba tyle przebyła nie powinno dziwić. Na moich poletkach znajduje przeróżne plomby nie tylko lokalne. Pozdrawiam.
Xanadu Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 Poczytałem. Właśnie zamykają tę cukrownię :(Dzięki za info :)
Xanadu Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 martian - ten drobiazg znalazłem na polach za miastem więc raczej nie mogła się zwyczajnie zagubić. Ot, komuś się zniszczyła i zwyczajnie ją wyrzucił. A ja ją odkopałem ^^
Xanadu Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Napisano 26 Kwiecień 2008 Jak w tytule i ten dziwny napis: CUKROWNIA DOBRE... nie kojarzę żadnej cukrowni w moich okolicach. Ani teraz ani z przeszłości.
C.K. Dezerter Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 Xanadu nie bardzo pojmuje Twoje rozumowanie, przecież plomby znajduje się głównie na polach za miastami i to w bardzo dużych ilościach.
kopijnik2 Napisano 28 Kwiecień 2008 Napisano 28 Kwiecień 2008 ...Ot, komuś się zniszczyła i zwyczajnie ją wyrzucił...ja też - nie nadążam...
martian. Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Na pewno dużo, dużo, i to bardzo dużo wcześniej istniał już transport i handel nim ta plomba się zgubiła.
leszekranger11 Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 Plomba.Na zdjęciu są dwa otworki przez który wychodzą druty,które zaciska sie plombą.
Pytanie
Xanadu
Jak w tytule i ten dziwny napis: CUKROWNIA DOBRE... nie kojarzę żadnej cukrowni w moich okolicach. Ani teraz ani z przeszłości.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.