balans Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Uchodziła w swoim czasie za bardzo nowoczesną. Interesuję się tą haubicą z powodów...rodzinnych. Wiem, że tu na forum są spece o artylerii, więc jeżeli można, to proszę o jakieś zdjęcia czy namiary na ciekawe strony dotyczące tego działa.Prezentowane zdjęcie zapożyczyłem z artykułu Andrzeja Zaręby Artyleria Austro-Węgier", który się ukazał się w MILITARIA I FAKTY Nr 1/2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 A to powód mojego zainteresowani, fotografia zrobiona w Karpatach w czerwcu lub lipcu 1916 roku. Mój dziadek to ten żołnierz całkiem w głębi z gołą głową i [chyba] papierosem w ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 26 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Interesuję się też tym pułkiem artylerii ciężkiej [na zdjęciu zachowany, oryginalny wkład do ołowianego nieśmiertelnika mojego dziadka]. Niestety w net-e prawie nic nie znalazłem, a może źle szukałem? No i mam pytanie czy te haubice były w użyciu w Wojsku Polskim II RP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.