sten Posted April 23, 2008 Author Share Posted April 23, 2008 Witam,mam zapytanie,w jakiej jednostce sluzyl ten Pan i co za odznaczenia zdobia jego piers?Pozdrawiamsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted April 23, 2008 Author Share Posted April 23, 2008 Witam,mam zapytanie,w jakiej jednostce sluzyl ten Pan i co za odznaczenia zdobia jego piers?Pozdrawiamsten Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted April 23, 2008 Author Share Posted April 23, 2008 owe odznaczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Powiem szczerze, że nie wiem co to jest za jednostka - ani to któryś z pułków szwoleżerów, ani KOP, ani DAK..Natomiast co do reszty:1. Mundur wz362. Pas szeregowego wz313. Szabla pruska wz.18964. Sznur strzelecki5. ODznaczenie na kieszeni, pod guzikiem to odznaka strzelecka6. Odznaczenia nad kieszenią - z prawej Państwowa Odznaka Sportowa, z lewej hmm nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 A jednak prawdopodobnie człek ów służył w jednym ze szwadronów konnych Korpusu ochrony pogranicza. Przez to że fotografia jest kolorowana, przekłamuje to trochę barwy, ale proporczyk wygląda na fioletowo zielony, więc kawaleria KOP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
sten
Witam,
mam zapytanie,w jakiej jednostce sluzyl ten Pan i co za odznaczenia zdobia jego piers?
Pozdrawiam
sten
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.