jacenty2004 Napisano 14 Luty 2004 Autor Napisano 14 Luty 2004 Panowie,a co sądzicie o eksploracji w okolicach tej twierdzy, biorąc pod uwagę,że całkiem ostro choć krótko trwały tam walki tak w 1 jak i w 2 wś ?czy ktoś tam był i miał jakieś osiągnięcia?może czas dać odpocząć Przemyślowi, Osowcowi, Krakowowi.........
vonadamski Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Witam!!!A kto powiedzial ze Iwangorod odpoczywa??? :) Nigdy nie odpoczywal i nie odpoczywa. Widocznie kolego nie wiesz jak mocno ten teren byl i jest explorowany.Z powazaniem vonadamski
jacenty2004 Napisano 14 Luty 2004 Autor Napisano 14 Luty 2004 to aż tak po moim tekście widać? cholieera! w takim razie co wychodzi na wierzch,są jakieś ciekawe rzeczy? pozdrawiam
marop Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Teren bardzo trudny do poszukiwań lecz dla upartych zawsze się coś znajdzie,wiem to z własnego doświadczenia.
jacenty2004 Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 No to co tam wykopałeś fajnego w tym trudnym terenie? :)
marop Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Niestety nie mam możliwości pokazania foto ,a więc wyliczanie przedmiotów było by bez sensu ale zapraszam do Dęblina do powstałego muzeum na bramie lubelskiej.Większość zgromadzonych tam skarbów" znalazła siędzięki miejscowym i okolicznym eksploratorom, do których się zaliczam.
jacenty2004 Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Napisano 6 Styczeń 2005 W Lubelskiej mówisz ... a co tam ciekawego wystawiliście? czy to muzeum na stałe czy tylko wystawa czasowa? i kiedy otwarte?
marop Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Jest to wystawa stała , ale narazie czynna tylko w wekendy .Nie jest to jakaś olbrzymia ekspozycja ,ale zajmuje kilka sal i cały czas się powiękrza.Eksponaty są powiązane z twierdzą i Dęblinem i pochodzą z tego terenu :I wojna, II wojna oraz stalagi.W zbiorach znajduje się broń,wyposażenie,mapy,zdjęcia,zarys historii fortyfikacji twierdzy i powiązanych z nią okolicznych fortów.Gdybyś chciał przyjechać daj wcześniej znać na priv ,a ja dowiem się konkretnie czy jest czynne w te dni i dam ci znać.Pozdrawiam.
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 A czy to nie zostało przeniesione z muzeum które było w twierdzy i którym opiekował się J.Trzaskowski ?A jeśli tak to czy się wzbogaciło o nowe eksponaty?
kuna Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Zdjęcia podobno zrobione w Dęblinie ale nie wiem gdzie dokładnie:)
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 To drugie to gdyby się bardzo mocno upierać to mogło by być może koło Balonny? A te dwa pierwsze??? no niby widać że lotnisko jest duże -jak w Dęblinie
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 A niedaleko Lasek wyszło między innymi coś takiego.
kuna Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Znalazłem te zdjecia w necie na jakimś niemieckim forum gdzie był temat o FJ i były podpisane Fort Iwanogorod więc może faktycznie:)
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 Wszystko prawdopodobne. - a krzyżyk miał iść do innego postu sory
marop Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Masz rację jacenty2004 to jest ta ekspozycja .Czy bogatsza ?Nie wiem kiedy tam byłeś.
marop Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 Z tych zdjęć ciężko określić gdzie to jest.Pierwsze bardziej podchodzi mi pod lotnisko polowe np.Podlodów,a drugie to napewno nie Balonna.
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 te górki to może mogą być wały jakiegoś fortu? W muzeum ze 2 lata temu
jacenty2004 Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 A to muzeum to będzie już na stałe ? wojsko oddało tą bramę? czy za chwilę im się odwidzi i nastąpi szybka ewakuacja? czy można do muzeum przekazywać depozyty i jak to wygląda? jaki jest kontakt z muzeum czy dalej przez JT?
marop Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 Nadal JT trzyma nad wszyskim piecze. Jeśli nie masz ,to dam ci do niego telefon na priv.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.