M98k Napisano 14 Luty 2004 Autor Share Napisano 14 Luty 2004 Witam, Jestem w trakcie renowacji niemieckiego Panzerfausta, ale mam jeden problem, gdyż nie wiem jak wyglądały sprężyny w mechaniźmie odpalania i nie wiem gdzie były umieszczone. Mam dużo zdjęć obrazujących te miechanizmy, ale na żadnym nie widać sprężyn. Jeśłi ktoś by miał jakieś zdjęcia lub linki do stron, to bym był wdzięczny za umieszczenie ich. DZIĘKI I POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Naprawde nikt nie wie jak wyglądają takie mechanizmy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Naprawde nikt nie wie jak wyglądają takie mechanizmy???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 A który Panzerfaust?! Klein/30 czy 60/100??Te ostatnie, na przykład, miały jedną płaską sprężynę z umieszczoną na końcu iglicą, opartą o sworzeń w tylnej części dźwigni spustowej - naciśnięcie na dźwignię powodowało napięcie sprężyny, i w konsekwencji jej ześlizgnięcie się ze sworznia, czyli bum. Podobnie można bawić się linijką położoną na stole.Może być? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Chodzi mi o 60, wydaje mi się, że mówisz o tej sprężynie, która na zdjęciu 1 jest pogrubiona. Jeśli tak to dzięki, ale ma jeszcze jedno pytanie odnośnie takiego dziwnego przedmiotu, które jest zaznaczone na zdjęciu 2. Czy wiesz co to jest?? I do czego słuzy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Zdjęcie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Zdjęcie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 Zdjęcie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(+) Napisano 3 Marzec 2004 Share Napisano 3 Marzec 2004 to jest dźwignia bezpiecznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 3 Marzec 2004 Autor Share Napisano 3 Marzec 2004 A na jakiej zasadzie działała?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 6 Marzec 2004 Autor Share Napisano 6 Marzec 2004 Nikt nie ma żadnych materiałów????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyk Napisano 6 Marzec 2004 Share Napisano 6 Marzec 2004 witamdziała zgodnie z prezentowanym rysunkiem.po wyjęciu zawleczki i podniesieniu dźwigni (ramienia) celownika należy szynę bezpiecznika przesunąć do przodu, w położenie odbezpieczony". dopiero wtedy będzie można oddać strzał, poprzez naciśnięcie dźwigni spustowej.jeżeli nie przesuniesz szyny do przodu, dźwignia spustowa jest blokowana(nie da się jej nacisnąć) i nie można oddać strzału.pozdrawiam - jerzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.