Skocz do zawartości
  • 0

klamra policyjna-orginał czy fals???????

kapral82

Pytanie

Napisano

Szanowni koledzy,żona ostatnio sprezentowała mi klamerke policyjna.Jest ona wykonana z aluminium ma pod widelkami sygnaturke,tak jak by trzy literki w trójkacie ale niemoge ich rozszyfrowac.A najbardziej ciekawi mnie fakt iz jest ona nieznacznie mniejsza od innych klamer.Fotka dla poruwnania z klamerka HJ.Za wszelkie sugestie co do jej orginalnosci z gory dziekuje....

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety, powiedziałbym średniej jakości kopia - widziałem lepsze - z daleka widać po pewnym szczególe, że nie jest to oryginał.
Napisano

Szanowni koledzy,żona ostatnio sprezentowała mi klamerke policyjna.Jest ona wykonana z aluminium ma pod widelkami sygnaturke,tak jak by trzy literki w trójkacie ale niemoge ich rozszyfrowac.A najbardziej ciekawi mnie fakt iz jest ona nieznacznie mniejsza od innych klamer.Fotka dla poruwnania z klamerka HJ.Za wszelkie sugestie co do jej orginalnosci z gory dziekuje....

Napisano
Dzieki panowie za odpowiec,moje przypuszczenia potwierdzily sie.A kolega acer" mugł by zdradzic po jakim szczególe widac z daleka ze to kopia?Bo mi niepodobała sie jej wielkosc,sygnatura i wykonanie zaczepu haka.
Napisano
Mi to niestety wygląda na dobrej jakości kopie, można je rozpoznać między innymi po wielkości, przemawia za tym także słaba kontra, bardzo niewyraźna sygnatura, i brak śladów użytkowania - groszek na rantach jest jak nowy.
Tu jest podobna: http://www.1944militaria.com/buckle_pol1.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie