torba5 Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 Polskie bagnety nie moja działka stąd pytanie jaki to wzór,wyłowiłem go razem z całą kolekcją bagnetów niemieckich wiem wiem żabka jest niemiecka pzdr
acer Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Wzór 28 - pierścień jelca i brak listwy ogniowej, potem w nomenklaturze wojskowej oznaczony wzorem 29.Fajny, ale okładziny chyba zmieniane ?
smuga_79 Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 Bardzo fajny stan, szkoda ze nie ma pochewki w polskim zielonym lakierze i polskiej zabki uniwersalnej.Masz ta wersje robiona w Warszawie - Perkun
smuga_79 Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 torba5 Pochwa tez jest niemiecka. Wrzuc fotke z drugiej strony to bedzie wiadomo jaki to producent czy Perkun czy Radom.A nie trafiles Rosyjskich lub Radzieckich bagnetow ?Pozdrawiamsmuga_79
smuga_79 Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 torba5 Pochwa tez jest niemiecka. Wrzuc fotke z drugiej strony to bedzie wiadomo jaki to producent czy Perkun czy Radom.A nie trafiles Rosyjskich lub Radzieckich bagnetow ?Pozdrawiamsmuga_79
Pytanie
torba5
Polskie bagnety nie moja działka stąd pytanie jaki to wzór,wyłowiłem go razem z całą kolekcją bagnetów niemieckich wiem wiem żabka jest niemiecka pzdr
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.