Skocz do zawartości
  • 0

ciekawe luski i pociski do ID

emilwkpg

Pytanie

Napisano

witam mam tu na zdjeciach kilka ciekawych okazow ...nigdy takich niewidzialem ....poza tym duzym wydaje mi sie ze to szkolny flak,a reszta niewiem . podam jeszcze kilka fotek ...

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wg mnie tak:
1. Działko NS-23(łuska obcięta), 62 rok, 4397 nie wiem co to za producent na pewno sowiecka;
2. DSzK, 188=Fabryka Nowosybirsk, 51 rok, łuska obcięta;
3. Chyba też DSzK, rok 42, producent mi nie znany;
4. Pół calowy Browning, SL=fabryka Saint Louis; 42 rok;
5. ??? Postawiłbym na ZSU-23, MG-25 to rodzaj zapalnika stosowanego w ZSU i działkach M-110 i 110-PM, z tym że M-110 i 110-PM strzelają amunicją 25x218 to chyba za duża jak na tą z fotek;
Napisano

witam mam tu na zdjeciach kilka ciekawych okazow ...nigdy takich niewidzialem ....poza tym duzym wydaje mi sie ze to szkolny flak,a reszta niewiem . podam jeszcze kilka fotek ...

Napisano

zdjecie spolonek nie jest zbyt ladne ale podaje oznaczenia w kolejnosci od lewej do prawej tak jak na fotach. aha oznaczenia podam zegarowo.
1. na 12 numer 4397 , na 6 numer 62
2. na 12 numer 188,na 6 numer 51,na 3 gwiazdka,na 3 gwiazdka
3. na 12 numer 42 ,na 6 numer 42 , na 9 gwiazdka
4. ta luska jest bardzo podobna do poprzedniej ale oznaczenia sa inne ...na 12 litery duze sl i na 6 numer 42.
5. i teraz najlepszy> brak oznaczen na splonce ale sa na pocisku :na samej gorze(3x-81 MG-25 SZKO 329) troszke nizej 21- 81

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie