sprat Napisano 12 Kwiecień 2008 Autor Napisano 12 Kwiecień 2008 Na zdjęciu napisy dość dobrze widoczne.Proszę o identyfikację.Muszę go czymś potraktować bo nie jestem w stanie rozpoznać przodu. Najprawdopodobniej jest to orzeł bo po lewej na dole można dostrzec pazur z berłem.PS. Czym ten materiał potraktować oliwą? Ma zielonkawy nalot. Ten guzik jest miedziany? Mam zawsze problem z rozróżnieniem metali.Pozdrawiam!
Menzo Napisano 17 Kwiecień 2008 Napisano 17 Kwiecień 2008 Daj zdjęcie przodu. Ja bym pomoczył troche w oliwce a potem przetarł (na wilgotno)szczoteczką z np. mydłem. Jak nie przyniesie to oczekiwanych rezultatów to mozesz go podgotowac w oliwie.+++++++++
8total4 Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Jest to guzik firmy Fryderyka Biertumpfel'a z Warszawy.Sygnowany jak widzę 'F. Biertumpfel i Syn uli. Senatorska'Firma ta funkcjonowała za czasów Królestwa Polskiego, możliwe iż jest to guzik Wojskowy z tegoż właśnie okresu.Jak przedstawia się awers?pozdrawiam!
sprat Napisano 20 Kwiecień 2008 Autor Napisano 20 Kwiecień 2008 Niestety awers guzika jest totalnie nieczytelny dlatego nie wstawiałem zdjęcia.Wrzuciłem go dzisiaj do oliwy. I pytanie. Jak długo ma leżeć?POzdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.