Skocz do zawartości
  • 0

Niesmiertelniki I wojna!

hammerstein

Pytanie

Napisano
Witam prosze o info na temat niesmiertelnika którego zakupiłem na allegro :) http://www.allegro.pl/item339740298_niesmiertelnik_niemiecki_i_wojna.html
Prosze tez o info. na temat tych blaszek
brig.ers.btl. 3k 172
brig.ers.btl. 3K 27

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ten z allegro:
Zapasowy batalion 23 rezerwowego pułku piechoty (Reserve-Infanterie-Regiment von Winterfeldt (2. Oberschlesisches) Nr.23), 3 kompania numer żołnierza 1595, to, co powyżej, zakładam, że wiesz i dlatego go kupiłeś :) Pułk wchodził w skład 22. Reserve-Infanterie-Brigade w 12 Reserve-Division.
Poniższe, jak sądzę to:
3 kompania Brigade Ersatzbataillon 27 (w składzie 10 Ersatz infanterie Division) i 172 (tu idąc moim tokiem myślenia stanąłem)
Pozdrawiam
Napisano
MK WIELKIE DZIEKI Pwiem ci ze nie wiem i nie znam fenomenu tego niesmiertelnika z allegro :) .Czuje ze jest sporo warty bo dostałem juz kilka propozycji zebym go sprzedał (z duzym zyskiem )!!!
Napisano
Hej, szczerze powiem, myślałem, że kupiłeś go ze względu na miejscowość z jakiej pochodził jego nosiciel z którą jesteś jakoś emocjonalnie związany - Myszowice powiat Niemodlin na Opolszczyźnie :) Ja np jak kupuję na allegro, to raczej wiem co kupuję ;)
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie