mrog79 Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 Proszę oID tego przedmiotu .Jest to miedziana blaszka z wybitym carskim orłem oraz napisem.Czy jest to jakieś okucie?Pozdrawiam
musamman2 Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Ciekawa sprawa z tą blaszką Twoją, bo jest na niej napis Towariszczestwo Wasilij Pierow. Wasilij Pierow był jednym z malarzy- pieredwiżników, współzałożycielem Towarzystwa Obwoźnych Wystaw Artystycznych, utworzonego w 1870 roku. Wzmiankowane Towariszczestwo zajmowało się promowaniem realistycznej sztuki pieredwiżników w całym imperium carskim i urządzało wystawy we wszystkich znaczących miastach Rosji. Zawitało również do Warszawy i może stąd wzięła się Twoja blaszka. Pozdro.
musamman2 Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Jednak jak się przyjrzałem bliżej, to zauważyłem, że nazwisko na blaszce to Pierłow, a więc moja teoria legła w gruzach :)
mrog79 Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Napisano 8 Kwiecień 2008 Proszę oID tego przedmiotu .Jest to miedziana blaszka z wybitym carskim orłem oraz napisem.Czy jest to jakieś okucie?Pozdrawiam
Pytanie
mrog79
Proszę oID tego przedmiotu .Jest to miedziana blaszka z wybitym carskim orłem oraz napisem.Czy jest to jakieś okucie?Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.