thomson Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam! W końcu przyszedl czas na zmiany i zamieżam kupić nową wykrywkę. Koledzy poradzcie mi co będzie lepsze na militaria Minelab Sovergin GT czy White's 3900 z cewką 24 cm. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Thomson
havir Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 ubiegles mnie thomspon z tym postem GT czy 5900 o obywdu poczytalem o glebokich dolach prosze o porownania uzytkownikowsorry za grametyke zalana klawiatora...
kruk1 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 jesli tylko na militaria to zaden z tych co wymieniles
terenowiec69 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Thomson wiele osób sie wypowiada nie mając do czynienia ze sprzetem.Ja jestem posiadaczem GT i moge ci powiedziec że się nadaje.Zdecydowanie woli kolorowe drobiazgi,ale żelazo tez sygnalizuje i to na sporej głębokosci.Niejednokrotnie miałem przypadki wykopywania na polach wszelkiego rodzaju lemieszy,części bron i innych rzeczy z głebokości 60-70cm.Oczywiście jest to dynamik-i nie ma w tym trybie dyskryminacji czyli kopiesz all metal.Ale jak juz jestes na miejscówce to wiesz czego oczekujesz i tym sie nie przejmujesz.Na militaria pochlebne komentarze zbiera fisher f75 oraz tańszy f4.Pisałeś że chodziłeś z salamandrą,może spróbuj Smetka HS-3.Miałem ten sprzet i jest spoko na militaria,naprawdę dwa tryby statyk,dynamik,oba z dyskrymą.Solidnie wykonany,za dobra kasę-do wyboru cewki od 20cm do 40cm.Siega tez głęboko,po sezonie na militarce spokojnie zwróci ci sie.Także przemyśl temat.Na temat innych sprzetów sie nie wpowiadam bo nie miałem.pozdr.
thomson Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na bardzo przekopanych miejscówach mogr nim jeszcze coś wyciągnąć???
terenowiec69 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Jak zapewne wiesz jest on wieloczestotliwościowy od 1,5kHz do 25 Khz.Wiadomo że im niższa częstotliwośc tym glębiej ciągnie",dla porownania Smetek pracuje na 7,5 KHz,a tu masz od 1,5kHz.Ace też ma 7,5Khz ale sygnał ma inaczej obrabiany.Musisz poczytać i podjąć decyzje sam,napewno nie kierowac sie tym co ludzie piszą ,bo mozna sie czasami naciąć.Hełm to ci nie powiem z ilu ciąnie bo nie próbowałem.Ale jest drugi wątek o GT na forum i poogladaj fanty mieszka co on tam kopie.pozdr.
lisu77 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Terenowiec69 chyba pomyliłeś się. Im większa czestotliwość pracy tym wykrywka jest bardziej czuła na drobne przedmioty czyli im mniejsza tym bardziej czuła na większe. Gdyby było inaczej wykrywacze wysokoczęstotliwościowe (trudne słowo) brałyby płytko. (mój T wychaczył z 80cm pokrywkę od farby śred. 20 cm sygnalizując to dosyć wyraźnie) a pracuje na wysokiej częstotliwości. Thomson tak jak terenowiec napisał smętek, gt albo whits 5900/6000.Pozdrawiam
egon10 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 witamdo kruk1-Twoje terie sa bardzo ciekawe,zauwazylem ze ostatnio masz duzo do powiedzenia na temat detektorow.Powiedz mi prosze skad czerpiesz swoja wiedze?pozdr
terenowiec69 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 lisu77 ,no własnie mi o to chodziło.Jak wiadomo na sukces na poszukiwaniach składa sie wiele rzeczy:sprzet,umiejetnośc posługiwania się nim,no i miejscówka.Tak naprawdę to też nie wszystkim chce sie kopac sygnały,widziałem takie przypadki.Jak dla mnie 80% sukcesu to miejscówka.Thomson takze masz orzech do zgryzienia,wybór nalezy do ciebie.pozdr.
lisu77 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 Tak jak napisał terenowiec. Z pustego i Salomon nie naleje. Jak chcesz mieć nowy na gwarancji to bierz gt.
thomson Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Jednak wybrałem Sovergina GT. Mam nadzieje ze będzie mi wystarczał _/
kruk1 Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 do egon10 Po prostu moja wiedza o wykrywaczach kupuje je sprawdzam troche sie nimi pobawie juz kilka lat tak robie przerobilem juz ich troche ruznego gatunku w tym tygodniu kupilem nastepny ale to localizator srebra i zlota nie ma ich u nas ciekawe jak sie spisze w praktyce ,bo w opisach to w opisach tylko same najlepsze zalety firmy opisuja a w praktyce to sie okazuje prawda zalety i wady ,trzeba samemu sprawdzic wiec pisze tak jak jest zeby ludzie wiedzieli ,ktos np pisze ze wykrywa chelm na 1 metrze ale ze ma taki sygnal jakby go nie bylo prawie to nie napisze a w praktyce ten chelm wykryje okolo 70cm
kruk1 Napisano 8 Kwiecień 2008 Napisano 8 Kwiecień 2008 panie terenowiec69 to jest prawda co pan napisal bo bardzo mnie to zaciekawilo-,,Wiadomo że im niższa częstotliwośc tym glębiej ciągnie",dla porownania Smetek pracuje na 7,5 KHz,a tu masz od 1,5kHz.Ace też ma 7,5Khz,,
dzieci3 Napisano 9 Kwiecień 2008 Napisano 9 Kwiecień 2008 Witam 7,5kHz to tylko 20% sukcesu,reszta to miejscówka jak trafnie określił terenowiec.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.