loszo_ZCH Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Nie mam pojecia cóż to takiego średnica około 37mm, pod tą szybka widac jakąś podziałke.
loszo_ZCH Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 a napisana na tym takowe litery, CAHTИM. KИЛOM. ДЮЙМЫ BEPCTЫniestety ja rosyjskiego pisma niet, wiec prosze o przetłumaczenie i wskazówke do czego owy pzredmiot słuzył
lupo55 Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Witam.to jest krzywomierz do pomiaru odległości (długości drogi) na mapie. Odczyt po jednej stronie w centymetrach (kilometrach), po drugiej w calach (wiorstach).W górnej części przyrządu (na tej fot.) jest słabo widoczne kółeczko napędzające licznik.Należy nim przejechac" po mierzonej na mapie trasie i odczytac wynik pomiaru w okienku na odpowiedniej skali.Pozdrawiam.
loszo_ZCH Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 dzieki lupo55 dokladnie takie same mailem przypuszczenie, lecz nie chcialem nic sugerowac.pozdro
Pytanie
loszo_ZCH
Nie mam pojecia cóż to takiego średnica około 37mm, pod tą szybka widac jakąś podziałke.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.