szajka Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 A 2792.Scht.z.Kp.Gren.E.u.A.Btl.63taki napis widnieje na nieśmiertelniku jaki dzis znalazłemi mam jeszcze pytanie czy caly niesmiertelnik oznaczał ze zołnierz go zgubił a złamany to pewna śmierć dzieki poz szajka
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 2 Schützen Kompanie Grenadier Ersatz un Ausbildungs Bataillon 63, nr żołnierza 279, grupa krwi A.rozwiązanie niemieckojęzycznych nazw czai się w potężnym narzędziu, jakim jest wyszukiwarka.niekoniecznie żołnierz musiał zgubić cały nieśmiertelnik, mógł go wyrzucić przebierając się w cywilne łachy, mógł zginąć w panicznym odwrocie i nikt mu nigdy go nie przełamał, złamany już bardziej oznacza pewną śmierć, ale i tu nie brałbym tego jako pewnik ;) Choć na zdrowy chłopski rozum - przełamany - znaczy się że jego były właściciel leży gdzieś pod ściółką...pozdro
Pytanie
szajka
2.Scht.z.Kp.Gren.E.u.A.Btl.63
taki napis widnieje na nieśmiertelniku jaki dzis znalazłem
i mam jeszcze pytanie czy caly niesmiertelnik oznaczał ze zołnierz go zgubił a złamany to pewna śmierć dzieki poz szajka
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.