Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk i guzik

Xanadu

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Słuszna uwaga :)
Kiedy wyjąłem go z grudką ziemi, to właśnie pierwsze rzuciło mi się w oko. Że nie był wystrzelony.
Tak czy owak - rzadkość...
Napisano
Xanadu - rozczaruję Cię - żadna rzadkość, a można mieć prze to kłopoty, choć wydaje się to się śmieszne i nierealne, ale w końcu mieszkamy tu a nie na Sri Lance :) napisałem Ci w pierwszym poście, myślałem, że zrozumiesz. Niestety restrykcje na tym forum w obawie przed różnymi mniej lub bardziej spec- służbami są potężne i ten strach/rozwaga" nie bierze się znikąd.
pozdrawiam
Napisano
Nabój niemiecki Mauser 5 seria z 1938 roku, S* oznaczenie stopu mosiądzu, producent chyba jak widzę P131, guzik wygląda na PRL - orzeł bez korony.
Czy wiesz, że na głównej stronie stoi jak byk:
Uwaga, zabronione jest zamieszczanie próśb o identyfikację niewypałów, niewybuchów, zapalników, części, elementów lub przedmiotów których posiadanie jest prawnie zabronione"
Na przyszłość uważaj. Pozdrawiam
Napisano
Dziękuję za informację :)
Byłem ciekaw, bo zwykle trafiają się same łuski, a ten wygląda na solidnie wygnieciony.
W kwestii samych niewypałów... ten jest pusty w środku, bo przy wyjęciu z ziemi był zgięty (otwarty) i naprostowałem go tylko dla potrzeb fotki.
Co do samego ostrzeżenia: przejrzałem stronę główną, również forum i nie widziałem niczego takiego... najwyraźniej byk poszedł sobie czasowo gdzieś na stronę ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie