Xanadu Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Proszę o ID.Jutro będzie lepsze światło, to będę mógł wstawisz lepsze fotki :/
Xanadu Napisano 6 Kwiecień 2008 Autor Napisano 6 Kwiecień 2008 Słuszna uwaga :)Kiedy wyjąłem go z grudką ziemi, to właśnie pierwsze rzuciło mi się w oko. Że nie był wystrzelony.Tak czy owak - rzadkość...
MK Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 Xanadu - rozczaruję Cię - żadna rzadkość, a można mieć prze to kłopoty, choć wydaje się to się śmieszne i nierealne, ale w końcu mieszkamy tu a nie na Sri Lance :) napisałem Ci w pierwszym poście, myślałem, że zrozumiesz. Niestety restrykcje na tym forum w obawie przed różnymi mniej lub bardziej spec- służbami są potężne i ten strach/rozwaga" nie bierze się znikąd.pozdrawiam
Xanadu Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Proszę o ID.Jutro będzie lepsze światło, to będę mógł wstawisz lepsze fotki :/
MK Napisano 5 Kwiecień 2008 Napisano 5 Kwiecień 2008 Nabój niemiecki Mauser 5 seria z 1938 roku, S* oznaczenie stopu mosiądzu, producent chyba jak widzę P131, guzik wygląda na PRL - orzeł bez korony.Czy wiesz, że na głównej stronie stoi jak byk:Uwaga, zabronione jest zamieszczanie próśb o identyfikację niewypałów, niewybuchów, zapalników, części, elementów lub przedmiotów których posiadanie jest prawnie zabronione"Na przyszłość uważaj. Pozdrawiam
Xanadu Napisano 5 Kwiecień 2008 Autor Napisano 5 Kwiecień 2008 Dziękuję za informację :)Byłem ciekaw, bo zwykle trafiają się same łuski, a ten wygląda na solidnie wygnieciony.W kwestii samych niewypałów... ten jest pusty w środku, bo przy wyjęciu z ziemi był zgięty (otwarty) i naprostowałem go tylko dla potrzeb fotki.Co do samego ostrzeżenia: przejrzałem stronę główną, również forum i nie widziałem niczego takiego... najwyraźniej byk poszedł sobie czasowo gdzieś na stronę ;)
Pytanie
Xanadu
Proszę o ID.
Jutro będzie lepsze światło, to będę mógł wstawisz lepsze fotki :/
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.