Skocz do zawartości
  • 0

kilka odznaczen do id!!!

HASAG40

Pytanie

Napisano

witam taki zeton lub odznaka nie wiem jak to nazwac wpadl mi w rece na ostatniej wyprawie!!!!srednica 4cm wykonane z cynku napewno srebrzone jak widac w wiencu napis ss panzer divisionen 1939-1945 w kolo 8 znakow dywizji niemieckich hj totenkopf,viking itp.zas z drugiej strony napis panzer divisionen*deutsche wehrmacht i tez inicjaly i a na dole 1939-1945!!moze ktos spotkal sie z czyms talim bo nigdzie nie moge znalesc podobnej!!

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam taki zeton lub odznaka nie wiem jak to nazwac wpadl mi w rece na ostatniej wyprawie!!!!srednica 4cm wykonane z cynku napewno srebrzone jak widac w wiencu napis ss panzer divisionen 1939-1945 w kolo 8 znakow dywizji niemieckich hj totenkopf,viking itp.zas z drugiej strony napis panzer divisionen*deutsche wehrmacht i tez inicjaly i a na dole 1939-1945!!moze ktos spotkal sie z czyms talim bo nigdzie nie moge znalesc podobnej!!

Napisano

i jeszcze taka!!wiem ze to chyba za walki naziemne?moze ktos napisze dokladnie za co to bylo przyznawane i ewentualna wycene!!z gory dzieki

Napisano
mam jeszcze pytanie z czego byl wykonany medal 4 lata sluzby w ss czy to braz?czy tez moze jakis cynk i potem brazowiona?a moze mosiadz?prosze o odpowiedz znawcow moze jakas fotka tez by sie przydala!!pozdrawiam
Napisano
tak jest to 100%wykopek ale za cholere nie wiem co to??tez tak obstawialem ze to jakis pamiatkowy zeton ale chodzi mi o dokladniejsze info.pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie