pomsee Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Na Youtubie jest wycinek z filmu Wajdy pokazujący szarżę pod Somosierrą. W komentarzach wyczytałem następujący tekst:Szarża rewelacja, szkoda tylko, ze okolica mało taka hiszpańska...Świetnie somosierra/samosierra nakręcona jest też w jednym polsko-francuskim serialu o napoleonie. Oglądałem ten serial całe lata temu, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, ze te sceny zrobiły na mnie duże wrażenie. napoleon po prostu powiedział: szarża szwoleżerów gwardii przełamie pozycje hiszpańskie. No i zaraz przełamali. Zna może ktoś namiary na ten serial? Tytuł, reżyser... etc..?"Własnie, cz ktokolwiek wie o jaki film/serial chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 to nie serial a film Popioły" - książke także warto przeczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 tylko autor morze byc dla ciebie niestrawialny - bo Żeromski tak jak Piłsudski -SOCJALISTą BYł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 31 Marzec 2008 Autor Share Napisano 31 Marzec 2008 Parowóz książkę czytałem, film widziałem. W moim pytaniu chodzi o serial FRANCUSKI. Czytaj ze zrozumieniem proszę, a potem komentuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.