Skocz do zawartości
  • 0

panzer czy złom?

elku

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Też znalazłem takie coś, ale nie wiem, co by to było. Na forum pojawiło się to już parę razy i zastało rzekomo zidentyfikowane jako część pieca. To ja bym prosił kolegów dopatrujących się w tym częćci od pieca o sprecyzowanie, o jaką część pieca i jakiego pieca chodzi? I dlaczego te artefakty znajduje się najczęściej w lesie, z dala od zabudowań? Powiem szczerze- nie wierzę w teorię pieca :)
Napisano
Dokładnie tak jak mówi przedmówca. Znalezione w lesie na pozycjach z 39. jeśli to spychacz to jaki i od czego te elementy były?
Napisano
Znajdujesz w lesie bo kopiesz w lesie... Najczęściej w pobliżu dróg wysypywanych żużlem. Ruszt ruchomy to taki po którym węgiel/koks przesuwa się przez piec, od zasypu do zsypu popiołu. Stosowany w dużych/bardzo dużych piecach.
Napisano
czyli jednym słowem jest to część która dostała się przez przypadek do żużla służącego do równania drogi a następnie ktoś ją z tego żużla wyciągnął i wypiedniczył w las? to możliwe.
Dzięki Zwierzaku.
Napisano
ja mam podobny w piecu sprzed 10 lat...
kto nie widzial:
caly ruszt zrobiony z takich paskow, ktore sa ze soba polaczone jak zaluzja, z boku pieca jest wajcha ktora sie to rusza zamiast grzebac haczykiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie