elku Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Nie wiecie czasem od czego mogą być te przedmioty? Zostało trochę khaki farby.
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Albo ruszt ruchomy. Było gdzieś wcześniej na forum coś takiego.
musamman2 Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Też znalazłem takie coś, ale nie wiem, co by to było. Na forum pojawiło się to już parę razy i zastało rzekomo zidentyfikowane jako część pieca. To ja bym prosił kolegów dopatrujących się w tym częćci od pieca o sprecyzowanie, o jaką część pieca i jakiego pieca chodzi? I dlaczego te artefakty znajduje się najczęściej w lesie, z dala od zabudowań? Powiem szczerze- nie wierzę w teorię pieca :)
elku Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 Dokładnie tak jak mówi przedmówca. Znalezione w lesie na pozycjach z 39. jeśli to spychacz to jaki i od czego te elementy były?
Zwierzak Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Znajdujesz w lesie bo kopiesz w lesie... Najczęściej w pobliżu dróg wysypywanych żużlem. Ruszt ruchomy to taki po którym węgiel/koks przesuwa się przez piec, od zasypu do zsypu popiołu. Stosowany w dużych/bardzo dużych piecach.
elku Napisano 30 Marzec 2008 Autor Napisano 30 Marzec 2008 czyli jednym słowem jest to część która dostała się przez przypadek do żużla służącego do równania drogi a następnie ktoś ją z tego żużla wyciągnął i wypiedniczył w las? to możliwe.Dzięki Zwierzaku.
Neustadt Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 Witam. Takie ruszty byly stosowane w piecach do wypalania cegiel (w cegielniach). Pozdrawiam. Neustadt.
longwood Napisano 30 Marzec 2008 Napisano 30 Marzec 2008 ja mam podobny w piecu sprzed 10 lat...kto nie widzial:caly ruszt zrobiony z takich paskow, ktore sa ze soba polaczone jak zaluzja, z boku pieca jest wajcha ktora sie to rusza zamiast grzebac haczykiem
Pytanie
elku
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.