krzysiak84 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Napisano 27 Marzec 2008 Witam SerdeczieSkładanie wykrywacza nie nalezy do moich ulubionych zadań. Dodatkowo przechodząc z wykrywaczem np. przez wioske ludzie więcej myślą" niż człowiek jest w stanie znaleźdź. Myślę, iż wiecie Państwo co mam na mysli. Postanowiłem uszyć na wykrywacz (ace150) futerał. Wykonałem już pierwszy projekt, byłem w zakładzie krawieckim. Wytłumaczyłem, iż dobrze gdyby z dołu podszyć jakąć gąbką (na cewkę) zrobić małą kieszonkę (na zapasowe baterie oraz rękawice,plastry, woda utleniona -na wszelki wypadek) Dobrze by było również aby w pokrowcu z boku była możliowść schowania saperki - ale tak aby wykrywacz nie uległ uszkodzeniu. Wtedy wsyztko było by razem, wygodne w noszeniu i bezpieczne. Miałem kiedyś przypadek, iż chodziłem po lesie - piekna pogoda, piekne wydoki...wykopałem 2 dołki - dokładnie zasypałem (nic nie znalezałem) Chciałem wejść na wzgórze obok, prechodizłem przez wioskę. jak sie potem dowiedziałem do dziś mówią, iż jedtem tym co zbiera stare miny i kopie dziury w lasach :-) troche było to dla mnie smutne gdyż nigdy miny nie znalazlem, a zasypuje dziury tak w lasach ze jak ktos nie wiedzial to nawet sie nie domysli ze tu byłem..tak wiec pokrowiec ma wiele zadan, napewno nie jeden wpał już na to przedemną (oczywiście pomijam tych co dostali przy kupie) Może macie Pańtwo jakies swoje uwagi, badz spotkaliscie jakies ciekawe rozwiązania. Być moze ktos jest rowniez zainteresowany pokrowcem (w zakladzie krawieckim powiedzili,ze przy 2 sztukach będzie 20% :-)
Raned Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Popieram, nie jest rzeczą rozsądną paradowanie z wykrywaczem przed ludźmi postronnymi.Ja używam pokrowca własnego pomysłu, który po wyjęciu wykrywacza mieści się w bocznej kieszeni. Nie jestem zwolennikiem wielkich pokrowców, sprzedawanych przez producentów wykrywaczy, nie są one praktyczne, bo nie ma co z nimi zrobić po wyjęciu wykrywacza. Do mojego pokrowca wykrywacz wchodzi złożony na pół i można w nim schować saperkę (zakładając pokrowiec na ostrze). Posiada kieszeń zamykaną na rzep na zapasowe baterie, osłonę na elektronikę itp.
krzysiak84 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Napisano 27 Marzec 2008 wlaśnie ja myślę nad czymś z czym wyglądał bym jak wędkarz, bądź mysliwy :-) (aby wykrywacz chowany był bez skłądania, tylko cały) Z tym chowaniem pokrowca to cenna uwaga....jak zastosuje gąbki..będzie po złożeniu zajmował wiecej miejsca. Szukam również aby dopasować z czegoś innego http://allegro.pl/item329160747_szok_cenowy_pokrowiec_shimano_beast_master_165cm.html ssą też solidne na broń z babkami
Raned Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 To przecież możesz kupić gotowy pokrowiec na wędki, tylko, że potem będziesz go musiał chować po krzakach bądź nosić ze sobą, co jest uciążliwe, przeszkadza i krępuje ruchy.
Saper93 Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Łe, tam ace jest dzielony na 3 czesci, to do wiekszego plecaka zładujesz. No a ja mam wykrywke składana teleskopowo 2 raz i tyle. Wiec jak go chce włożyć do plecaka to i tak wystaje 30cm:( Kiedyś paradowałem z cewka na końcu to jak założyłem siatke, to kumple mowili że na ryby ide:) No, a teraz zdejmuje cewke, a przy tym jest troche do roboty bo to jest normalna śruba i trzeba sie pobawić wkretakiem. Do krzysiak84: Ile płacisz za pokrowiec? Tak z ciekawości pytam. Pozdrawiam!
Sv Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 Domowy sposób do rozważenia:- nogawka po spodniach moro ( XXXL :) )- szelkich z w/w spodni do przyszycia,- chętna Kobieta o zdolnościach do szycia.Dobry patent na przetrzymywanie saperki - możesz sprawdzić, czy da radę z tego zrobić schowek na wykrywkę.Sv
ColdDemons Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 A ja sobie kupiłem pokrowiec na wędki (30zł) dla swojej Ultry 2. Pokrowiec posiada 2 dodatkowe kieszenie, do jednej mieści się saperka i w drugiej trzymam rękawice. W czasie poszukiwań pokrowiec wkładam do plecaka i jest git!!! ;)
panadam12 Napisano 27 Marzec 2008 Napisano 27 Marzec 2008 mam taki marynarski worek,wykrywacz miesci sie po zlozeniu,rowniez mozesz do niego wlozyc saperke a gdy jest pusty z latwoscia schowasz go w bocznej kieszeni http://gunfire.pl/product-yid-1152190594-Marynarski-worek-transportowy-khaki.html
krzysiak84 Napisano 28 Marzec 2008 Autor Napisano 28 Marzec 2008 odpowiedz dla Saper93:W zakładzie krawieckim podałem przybliżone rozmiary (chodzi mi o noszenie wykrywacze bez skłądania), wtłumaczyłem, że dojna część z boku jak i po bokach z 20 cm w górę dobrze gdyby miała wszytą gąbkę (ochrona cewki), podobnie wyżej na wysokości mechanizamu. Do tego 2 kieszonki (baterie, inne drobiazki -czyste, druga na rekawice. I kieszeń na saperke w dolnej części,tak aby gąbkę chroniącą cewkę wykorzystać również do chrony saperka-cewka.Oczywiście do pokrowca jakieś uchwyty aby na pleca zażucić, w środku jakiś pasek aby się trzymało (podobnie jak mają pokrowce na deski snowboardowe) Z taką usługę cene ok.70zł. Tego rodzaju pokrowce: http://www.allegro.pl/item306025477_pokrowiec_na_wykrywacz_metali_.html zupelnie mnie nie interesja - zależy mi na nie rozkładaniu wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.