Skocz do zawartości

Początek sezonu

Traper7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Postanowiłem dzis pierwszy raz w tym roku połazić z wykrywaczem, w zasadzie nie miałem wielkich nadzieji na znalezienie czegokolwiek, ot taki sobie spacer z wykrywaczem dla zdrowia. Wybrałem sie na wały wiślane, jest tam kilka zagajników, jakieś zakrzaczenia itp. chciałem je sprawdzić. Takiej fury śmieci juz dawno nie widziałem! Śnieg stopniał, roślinności jeszcze nie ma, wszystko jak na patelni. Stara papa, eternit,puszki,plastikowe butelki,puszki,gruz, znalazła się nawet stara wersalka, żeby po trudach poszukiwań można było spocząć...
Wiecie co- gdybym spotkał jakiegoś gościa który wyrzuca śmieci w lesie czy na polach- zrobiłbym mu przedziałek saperką. Wykrywacz wyje bez przerwy, dyskryminacja głupieje bo wszędzie jakaś folia,aluminium itp. Dałem sobie spokój. Jestem przerażony świadomościa ekologiczną ludzi, jakim trzeba być palantem żeby w ten sposób pozbywać się odpadów. Cholera wie ile ciekawych rzeczy można by znaleźć gdyby nie te śmieci. Ja nie mam tyle cierpliwości żeby tam grzebać. I to był mój początek sezonu. Znalazł ktoś coś ciekawego dzisiaj?
Napisano
Co prawda sezon zacznę dopiero w tym tyg jak będzie pogoda (na razie zapowiadają mrozy)ale udało mi się namierzyć fajne miejsce, może coś z tego wyjdzie
pozdr
Szefo
Napisano
Jak znajdziesz starą papę i deski w miejscu gdzie nie powinno ich być to lepiej sprawdź takie miejsce.
60 lat temu takie materiały zabezpieczały tymczasowe kryjówki.
Napisano
Ja znalazłem około 40 szt amunicji I wojennej rosyjskiej w łódkach. Ale czekam na lato bo większość moich miejsc jest w wodzie, naprawdę fajne rzeczy można znależć pod wodą i bardzo dobrze zachowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie