jacek1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Drogi kolego Michalczewski jeszcze raz podkreślam że ja ci niczego nie zabraniam, tylko wypowiadam swoją opinię na ten temat. Wam podoba się przebieranie za Niemców a mnie nie, wy macie inne zdanie a ja inne i na tym koniec. I uważam że jeżeli wy piszecie że to jest dobre to ja mam zupełne prawo napisać że to jest złe i nie ma sie na co obrażać. Panowie ja w zupełności rozumiem potrzebę ludzi ubranych w niemieckie mundury w czasie odtwarzania zdarzeń historycznych, ale wasze podejście to jest już fascynacja Wermachtem, piszecie co z tego że ktoś tworzy grupę pseudo -pronazistowską" a to są dwie różne sprawy. Pewnie rozczaruję kolegę michalczewskiego, nie mam w domu niemieckich fantów, jeżeli masz życzenie to ja ci przywiozę kilku starych ludzi którym powiesz nie płacz nad II WS ubrany w niemiecki mundur. dzisiaj w TVN turbo był program o ludziach odtwarzających niemiecki sprzęt, może nawet był tam ktoś z was. Padło pytanie dlaczego niemiecki jeden powiedział ze względu na pochodzenie(zrozumiełe) drugi produkuje repliki i pokazuje (zrozumiałe).
michalczewski Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Jacek1 zmartwie cie pewnie doglebnie ale nie bawie sie w rekonstrukcje. Ciagnie mnie do rekonstrukcji polskiego wrzesnia ale nie moge uchwycic kontaktu z tymi kregami. Nie chodzi mi o to ze mam zapomniec o wojnie, ale nie bede innych pouczal i plawil sie w rozpaczy spowodowanej wojna. Nie mozna zapomniec o wojnie ale pora wrescie brac sie do roboty bo pierdzielnik w tym panstwie nie zniknie sam z siebie. My Polacy poprostu zyjemy przeszloscia.
jacek1 Napisano 14 Luty 2004 Napisano 14 Luty 2004 Tak masz rację drogi kolego michalczewski, trzeba się wziąść za ten pierdzielnik ale jak tu zapomnieć o przeszłości jak ciągle pojawiają się z niej jakieś zmory. Ale dzisiaj walentynki i nie ma co się sprzeczać pozdrawiam wszystkich Jacek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.