Skocz do zawartości

Czym kopiecie?

mihura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Saperką? Nie widziałem tego od lat... Tym można bawić się w piaskownicy :-)

FISKARS. /i powinno być wszystko jasne/

Wracam do stołu. :-) Smacznego!

Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Pewnie nie będę oryginalny - FISKARS rządzi. Kiedyś zasuwałem profilowanym szpadlem fiskarsa. Niedawno odkryłem saperkę" fiskarsa - też profilowany trzonek, bardziej zaostrzony grot no i długość odpowiednia do kopania w pozycji klęczącej - bardzo wygodne :)
Napisano
Hmmm... Pytanie trudne, bo dwuczłonowe - rozpatrzmy każde z nich osobno:
1. czy saperka warta swej ceny? - TAK - kosztuje w sklepie około 50 zł.
2. czy saperka warta jest ceny 160 zł - NIE - lepiej kupić za 50 zł.

POZDRAWIAM :D
Napisano
A ja bedę oryginalny bo saperkę zrobiłem już dawno (zniechęcony małymi możliwościami saperek dostępnych do kupna)z niczego innego jak ze szpadla po prostu. Zmieniłem kształt powierzchni tnącej i podostrzyłem solidnie. Trzonek zmieniony . Całość skręcana na śrubę motylek. Nie ma porównania do innych saperek .
Napisano
Taak - mógł to zaznaczyć - byłoby jaśniej:)
Oglądałem ją chyba kiedyś w sklepie - wydaje mi się, że składaność" tej łopatki osłabia konstrukcję i jakoś nie widzę jej jako podstawowego narzędzia do grzebania w ziemi+korzeniach+kamieniech... Może jestem zaślepiony - ale Saperka ERGO naprawdę wymiata - zwarta i mocna konstrukcja - praktycznie jak zwykły szpadel, przy czym jej wymiar uważam za idealnie dopasowany do gabarytów dorosłego człowieka i idealnie nadaje się do kopania a klęczkach". Saperka składana chyba ciut za mała...
Napisano
Ja nie kupiłem swojej saperki moja babcia kopała w ogródku rosyjską saperką którą znalazła po froncie" tylko że trzonek zmieniony na dłuższy i idzie jak żyleta".:)
wesołych świąt
Napisano
jak jade samochodem na wykopki to niema tematu. ale lubie czasem rowerkiem pojeździc a wtedy przydałaby sie mała składama i dobra saperka. na moniaki tez niezabieram szpadla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie