zyziu Napisano 17 Marzec 2008 Autor Napisano 17 Marzec 2008 Przedmiot wykonany z brązu, liście dębu i lauru. Domyślam się że pochodzenie niemieckie, wpadło mi przez moment do głowy ze moze to być zwieńczenie drzewca sztandaru. Proszę o pomoc w identyfikacji
manian Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 Bo to jest zwieńczenie drzewca sztandaru :)Pzdr
cbndm Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 To dobrze ci wpadło.Część pruskiego grotu sztandarowego ale czy to wojskowy czy cywilny tudno powiedzieć.
zyziu Napisano 18 Marzec 2008 Autor Napisano 18 Marzec 2008 dzięki wszystkim za identyfikację. pozdrawiam
tanic Napisano 17 Marzec 2008 Napisano 17 Marzec 2008 czesc napewno jest to zwieczenie sztandaru niemieckiego a dalej idac pruskiego,nie fetyszyzujmy slowa sztandar prusacy jako kochajacy militaryzm mieli full organizacji kombatanckich kolezenskich i lokalnych o charakterze paramilitarnym pozdrawiam tanic
zabutem Napisano 17 Lipiec 2010 Napisano 17 Lipiec 2010 Tak wyglądał w całości jeśli potrzebujesz lepszych fotek napisz to ci prześlę. A co do ograniczeń wielkości fotek na forum to jest porażka żeby mi to weszło musiałem zmniejszyć do rozmiarów znaczka pocztowego a w wielu przypadkach istotne są szczegóły. Pozdrawiam.Jeśli ktoś ma więcej informacji na temat tego fanta proszę o pomoc.
Pytanie
zyziu
Przedmiot wykonany z brązu, liście dębu i lauru. Domyślam się że pochodzenie niemieckie, wpadło mi przez moment do głowy ze moze to być zwieńczenie drzewca sztandaru. Proszę o pomoc w identyfikacji
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.