Skocz do zawartości
  • 0

Walther P38

panzer24

Pytanie

Napisano
Witam
Mam takie pytanko do poszukiwaczy, w swojej karierze jakoś nie miałem szczęścia wygrzebać łuseczki do tej broni, czy faktycznie cieżko jest wyszukać je w terenie?
Jakie fabryki produkowały amunicję?
Jeżeli ktoś dysponyje zdjęciami to chętnie zobaczyłbym je na forum.
Pozdrawiam

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
9mm takie same jak do Parabellum, wszystkich niemieckich MP, Stena, itd. Poszukaj pod nazwami 9mm Luger, Parabellum itp. Fotki są na pewno na www, na forum też.
Z resztą jak znajdziesz łuskę to tylko możesz się domyślać z czego była wystrzelona (chyba, że masz dostęp do laboratorium policyjnego).
Napisano
Ja tez jeszcze nie wykopałem ogromnych ilości 9 mm łusek czy naboi - przez kilka lat najwyżej 30 sztuk. Nigdy więcej niż 3 sztuki :)

pzdr

bjar_1
Napisano
Witam
W Krynicy Morskiej jest stara strzelnica na której można znaleść kupę łusek do p-38 oraz pocisków do tej broni. Leżą sobie w piaseczku i są w dobrym stanie. Nie szukałem tam z wykrywaczem tylko zbierałem z ziemi.
pozdrowienia
Napisano
siema jak chcesz poszczelać to taie samiutkie mają teraz policjanci 9x19mm parabellum wystaczy znależć jakiegoś komunistycznego policjanta i gotowe dasz na flache i masz pudełek 6 całych ///komuno wróć:)///
ja oczywiście niemam nic z tym wspólnego tylko sie dowiedziałem od kolegi:):):):):):):
pozdro ziomy:D:D:D:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie