boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Napisano 14 Marzec 2008 co to za skrzynka? zaraz dodam kolejne zdjęcia
boryszielinski Napisano 14 Marzec 2008 Autor Napisano 14 Marzec 2008 podłoga" jakby ebonitowa lub inny materiał ale nie drewno choć podobne
boryszielinski Napisano 15 Marzec 2008 Autor Napisano 15 Marzec 2008 od czego byłby ten licznik? w ogole ktoś może powiedzieć na ten temat coś więcej???
HD1940 Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Skrzynka jak mi sie wydaje służyła do zamocowania licznika energii elektrycznej, który wisi w każdym domu. Skrzynka jest typu podtynkowego, czyli mocowana jest we wnęce w scianie. Otwory w dolnej części ebonitowej" skrzynki służyły zapewne do doprowadzenia przewodów elektrycznych. To moje przypuszczenia związane z tym, że i obecnie podobne skrzynki stosuje się w budownictwie. Inna opcja to, że w tej skrzynce mogły znajdować się bezpieczniki elektryczne.
HD1940 Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Skrzynka na tablicę licznika elektrycznego. datowanie raczej trudne, ale wydaje mi się, że powojenna.
Pytanie
boryszielinski
co to za skrzynka? zaraz dodam kolejne zdjęcia
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.