Skocz do zawartości
  • 0

Skrzynka od...

szaman3

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Na moich nie było karteczek - były napisy malowane białą farbą na zewnątrz, malowane były kilka razy (widać parę napisów jeden na drugim). Znaczy kartki może i były ale nie dotrwały. No i widziałem zawartość:))

tez taka mam wykopana na
górkach zach. koło gdańska.........
nawet nie wiecie jak podstakuje pingpong jak się wykopuje skrzynke z 1 metra.....a ona jest pusta.:((

czy ona aby nie jest za długa na pociski do shreka....

Mietek - niemieckie skrzynki mają często przmalowywane napisy lub przeklejane kartki. Ja na jednej drewnianej mam kilka kartek jedna na drugiej. Ostatnia to ammo do 2cm Flaka. Po prostu po zużyciu jednego asortymentu ładowano w opakowanie co innego i przyklejano odpowiednią naklejkę.
Jb42 - możliwe ,że jest za długa na rakiety od Panzerschrecka" ,jest zewnętrznie podobna do skrzynki mojego kolegi. Możliwe ,że tamta była krótsza.

pzdr

bjar_1

Mietek - nie da się odczytać typu działa? Ja mam pojemniki na amunicję do 7,5 cm PaK 40 ,ale one wyższe są niz to i są na jeden nabój (takie rury z wytłoczeniami...). Te mogą być do 7,5 cm KwK 40 albo cos w tym stylu.

bjar_1

Nie wiem czy to pomoże, ale wrzucę fotkę obicia pokrywy i przedmiotu, który znajdował się wewnątrz skrzynki. Być może ten przedmiot pochodzi od jakiegoś sprzętu. Nie jest to raczej ruszt od pieca gdyż jest za mały i nie nosi utraty jakiegokolwiek kawałka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie