szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 Witam.Proszę o pomoc w identyfikacji tej skrzyneczki. Chciałbym dowiedzieć się co w niej przechowywano i czyja armia jej używała. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 A oto wymiary 57x23x12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 Kolejne foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Produkt niewątpliwie niemiecki... Nie ma żadnych kartek w środku?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 Nie było żadnej kartki. Od spodu pokrywy była tylko jakaś nakładka z jakiegoś tworzywa podobnego do kartonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 I ostatnia fotka. Dodam tylko to iż wewnątrz przy samym dnie jest 6 rolek co widać na 2 fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Może od rakiet do Panzerschrecka"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Dwa naboje od niemieckiej 7,5 cm, tak przynajmniej głoszą napisy na skrzynkach jakie mam. W moich skrzyneczkach były kumulacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Mozliwe ,ja jeszcze nie widziałem tego typu opakowania z kompletem karteczek. Mój kumpel ma podobną i jest ona na 2 rakiety do Panzerschrecka".pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Na moich nie było karteczek - były napisy malowane białą farbą na zewnątrz, malowane były kilka razy (widać parę napisów jeden na drugim). Znaczy kartki może i były ale nie dotrwały. No i widziałem zawartość:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 tez taka mam wykopana na górkach zach. koło gdańska.........nawet nie wiecie jak podstakuje pingpong jak się wykopuje skrzynke z 1 metra.....a ona jest pusta.:((czy ona aby nie jest za długa na pociski do shreka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Mietek - niemieckie skrzynki mają często przmalowywane napisy lub przeklejane kartki. Ja na jednej drewnianej mam kilka kartek jedna na drugiej. Ostatnia to ammo do 2cm Flaka. Po prostu po zużyciu jednego asortymentu ładowano w opakowanie co innego i przyklejano odpowiednią naklejkę.Jb42 - możliwe ,że jest za długa na rakiety od Panzerschrecka" ,jest zewnętrznie podobna do skrzynki mojego kolegi. Możliwe ,że tamta była krótsza.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Jasne, że były wielorazowe. Wszystkie napisy dotyczyły jednak 7,5cm. Niestety nie da się odczytać wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Mietek - nie da się odczytać typu działa? Ja mam pojemniki na amunicję do 7,5 cm PaK 40 ,ale one wyższe są niz to i są na jeden nabój (takie rury z wytłoczeniami...). Te mogą być do 7,5 cm KwK 40 albo cos w tym stylu.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 4 Luty 2004 Share Napisano 4 Luty 2004 Jasne zobaczę, ale za kilka dni, mam je gdzie indziej niż teraz jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 Nie wiem czy to pomoże, ale wrzucę fotkę obicia pokrywy i przedmiotu, który znajdował się wewnątrz skrzynki. Być może ten przedmiot pochodzi od jakiegoś sprzętu. Nie jest to raczej ruszt od pieca gdyż jest za mały i nie nosi utraty jakiegokolwiek kawałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 Przepraszam pominąłem słowo śladów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 4 Luty 2004 Autor Share Napisano 4 Luty 2004 I druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
szaman3
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji tej skrzyneczki. Chciałbym dowiedzieć się co w niej przechowywano i czyja armia jej używała. Z góry dziękuję.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.