Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 no i teraz ogólne spojrzenie na cały hajerek-od góry-ktoś tu zatkał nitem miejsce mocowania brytyjskiego wyposażenia wewnętrznego(coś a'la nasze 67/50 co?;))(nitownica była tak silna że wciągnęła lekko blachę w szczycie czerepu-stąd pierwsza chwilowa myśl jak zobaczyłem hełm kierowała sie ku Belgii-taka małą dygresja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 z boku nitki wyglądają tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 tu jeszcze szczyt czerepu na zbliżeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 z drugiej strony nit nie przetrwał próby czasu-pozostał po nim ślad i wygięcie blachy czerepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 i widok ogólny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 od przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 wiedząc co było w środku hełmu nie mogłem się powstrzymać-szybko skoczyłem do składziku z zapasami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 14 Maj 2008 Autor Share Napisano 14 Maj 2008 ...montaż przebiegał sprawnie i szybko wszystko pięknie do siebie pasowało -i tak oto odtworzyłem zamysł jakiegoś Pakistańczyka-muszę przyznać że wygodnie ha głowie hełmik leży i bardzo przyjemnie się go nosi-i to by było na tylo-mam nadzieję że Was nie zanudziłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 polska 50 strażacka w ciekawym malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 67/75 kolejna wersja orzełka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 czeski wz.29 z wieeelkimi otworkami wentylacyjnymi do tego grzebieniem i podwiniętym rantem-kolejna odmiana tego sympatycznego hełmu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 luftschutz ciemnogranatowy-na fotce jak czarny wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 niemiecki hełm policyjny najpewniej...albo paradny...wzoru nie określę dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 i jego środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 hełm szwedzki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 ...wz.37 bez późniejszych modyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 kask motocyklowy typ. 2 wojskowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 taka ciekawostka -sowiet przejęty przez Niemców i służący jako pamiątka napis głosi:Ich hasse die Russe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 adrian 26 wersja aluminiowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 z przodu...niestety odznaką już ktoś się zaopiekował:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 w środku widać naklejeczkę wskazującą na pochodzenie belgijskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 i cały środek(fasunek też jest-ale wyjąłem do czyszczenia hełmu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 i jeszcze jeden belg-tym razem pancerny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Maj 2008 Autor Share Napisano 21 Maj 2008 i 2gie foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.