hanuszczak Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 czy polski hełm wz.50 nadaje się do zrobienia na hełm radziecki z 2 wojny??
razwiedczik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Po zmianie paskow pod brode ujdzie ... lecz dalej to nie jest to .
razwiedczik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 To nie lepiej zaraz powojenny radziecki helm kupic?
Towarzysz Iwan Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Na początek da radę, po wymianie podpinki, pomalowaniu... Nie wiem tylko, czy nie wyjdzie Cię to tyle, co rozwiązanie podane przez Razwiedczika.
hanuszczak Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 nigdy tego nie robiłem więc prosze o wyrozumiałośc!jak wyciągnąć obręcz z hełmu polskiego wz.50?:D
hanuszczak Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 a koniecznie trzeba wycinac nity a nie mozna jakoś wyciągnąc??chce przemalowac hełm i potrzebuje wyciągnać właśnie obręcz.moge przy malowaniu nie wyciągac?bedzie to widac duzo??
razwiedczik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ja ci jednak radze uzbierac pare dyszek i kupic powojenny helm radziecki wz.40 ... naprawde...
Towarzysz Iwan Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Żeby wyjąć obręcz, trzeba uciąć, zeszlifować, spiłować nity - a potem na nowo je nabić. Na Twoim miejscu wyjąłbym tylko fasunek, ten jest na łatwych do zdjęcia wąsach". Czy będzie widać dużo - to już od Ciebie zależy, jak Ci to wyjdzie. Jeśli lubisz dłubanie" - to za 30-40zł powinieneś trafić naprawdę ładną skorupę sześcionitowca, z którą możesz się pobawić.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.