Skocz do zawartości

Garrett GTI 2500 vs Minelab Sovereign GT

sprat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Szanownych Kolegów!
Im dłużej czytam na forum o sprzęcie tym większy mam mętlik w głowie. Proszę więc Was o pomoc. Opiszcie swoje doświadczenia z wyżej wymienionymi modelami i wyraźcie opinię. Który z tych dwóch wykrywaczy byście polecili (jako uniwersalny sprzęt do kolorków jak również do militarki). Podajcie wady i zalety. A może ktoś miał okazję użytkować oba sprzęty.
Liczę na Waszą pomoc.
Sezon rozkwita pełnią wiosny czas na jakąś decyzję.
Do tej pory śmigałem z Rutusem First i czas na zmianę.

Pozdrawiam!
Napisano
pozdrawiam
garrett będzie chyba bardziej unwersalny i jeśli chcesz sobie głęboko pokopac to z cewką 12,5 w garecie będziesz miał do kopania całkiem niezłe doły, wg. mnie gorzej będzie sobie radził z monetami i tu będzie widoczna przewaga soverigna. Zresztą jak poszukasz na forum to są specjaliści którzy soverignem też kopią takie doły, że aż miło poatrzeć. W garecie na pewno fajniej jest rozwiązana sprawa dyskryminacji, jest bardzo prosta , tylko patrzysz na wyświetlacz i widzisz co masz po cewką (oczywiście jaki rodzaj metalu), w soverignie jest gorzej bo nie ma wyświetlacza. Dochodzi jeszcze cena GT będzi tańszy a myślę, że równie skuteczny jeśli nie skuteczniejszy od Garetta, przynajmniej jeśli chodzi o szukanie monet i wszelkiej kolorowej drobnicy. Jeśli nie potrzebujesz wszelkiego rodzaju wodotrysków i chcesz mieć skuteczny wykrywacz na monetki i większe żelazo to chyba lepszy będzie soverign, a jeżeli chcesz miec mniej monetek i kopać doły po 1,5 m to garrett.
i to chyba tyle
pozdrawiam
Napisano
Co do zasięgu obu wykrywaczy oba są równie głębokie, jest między nimi jedna zasadnicza różnica sov. GT pracuje na kilku częstotliwościach jednocześnie , garrett z tego co wiem na jednej chyba z 6 lub 7 możliwych, ale będzie to zawsze jedna. Co do skuteczności to oba są bardzo dobrymi wykrywaczami i można nimi cignąć ładne fanty, militarkę jak i kolor. Wagowo też są w podobnej klasie wagowej:) czyli nie za lekkie. Co do wyświetlacza garrett ma na stałe Sov GT może mieć tylko ta cena:(((, ja osobiście nie potrzebuję idę na słuch. Myślę że obojętnie co kupisz z tych wykrywek to mając fajną miejscówkę będziesz zadowolony. Pzdr Krzychu.
Napisano
Dzięki piękne za cenne wskazówki.

Może jeszcze znajdzie się paru użytkowników którzy by chcieli coś dodać.
Jeszcze się nie zdecydowałem.

Pozdrawiam!
Napisano
Sam kupilem nie dawno sovereign gt.Przebywam w Anglii.Nie naleza tutaj do tanich.£599 w zestawie dostalem sluchawki,lopatke torbe i jakies smieszne szelki i oslone na cewke.Jestem po pierwszych probach.Kolega z ktorym chodze na wykopki chodzi na Garrecie 2500 i powiem szczeze ze proby w terenie wychodzily dosc podobnie choc jak wiadomo sovereign jest tanszy.Jest jeszcze ta mozliwosc doczepienia ramy do garreta co osobiscie uwazam za plus ale z tego co slyszalem nie jest to zadna rewelacja.Tak czy inaczej uwazam iz dokonalem slusznego wyboru i mysle ze kupujac sovereigna na pewno sie nie zawiedziesz.PZdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie