sprat Napisano 3 Marzec 2008 Autor Napisano 3 Marzec 2008 Witam Szanownych Kolegów!Im dłużej czytam na forum o sprzęcie tym większy mam mętlik w głowie. Proszę więc Was o pomoc. Opiszcie swoje doświadczenia z wyżej wymienionymi modelami i wyraźcie opinię. Który z tych dwóch wykrywaczy byście polecili (jako uniwersalny sprzęt do kolorków jak również do militarki). Podajcie wady i zalety. A może ktoś miał okazję użytkować oba sprzęty.Liczę na Waszą pomoc. Sezon rozkwita pełnią wiosny czas na jakąś decyzję.Do tej pory śmigałem z Rutusem First i czas na zmianę.Pozdrawiam!
valdeck2 Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 pozdrawiamgarrett będzie chyba bardziej unwersalny i jeśli chcesz sobie głęboko pokopac to z cewką 12,5 w garecie będziesz miał do kopania całkiem niezłe doły, wg. mnie gorzej będzie sobie radził z monetami i tu będzie widoczna przewaga soverigna. Zresztą jak poszukasz na forum to są specjaliści którzy soverignem też kopią takie doły, że aż miło poatrzeć. W garecie na pewno fajniej jest rozwiązana sprawa dyskryminacji, jest bardzo prosta , tylko patrzysz na wyświetlacz i widzisz co masz po cewką (oczywiście jaki rodzaj metalu), w soverignie jest gorzej bo nie ma wyświetlacza. Dochodzi jeszcze cena GT będzi tańszy a myślę, że równie skuteczny jeśli nie skuteczniejszy od Garetta, przynajmniej jeśli chodzi o szukanie monet i wszelkiej kolorowej drobnicy. Jeśli nie potrzebujesz wszelkiego rodzaju wodotrysków i chcesz mieć skuteczny wykrywacz na monetki i większe żelazo to chyba lepszy będzie soverign, a jeżeli chcesz miec mniej monetek i kopać doły po 1,5 m to garrett. i to chyba tylepozdrawiam
k-szela Napisano 3 Marzec 2008 Napisano 3 Marzec 2008 Co do zasięgu obu wykrywaczy oba są równie głębokie, jest między nimi jedna zasadnicza różnica sov. GT pracuje na kilku częstotliwościach jednocześnie , garrett z tego co wiem na jednej chyba z 6 lub 7 możliwych, ale będzie to zawsze jedna. Co do skuteczności to oba są bardzo dobrymi wykrywaczami i można nimi cignąć ładne fanty, militarkę jak i kolor. Wagowo też są w podobnej klasie wagowej:) czyli nie za lekkie. Co do wyświetlacza garrett ma na stałe Sov GT może mieć tylko ta cena:(((, ja osobiście nie potrzebuję idę na słuch. Myślę że obojętnie co kupisz z tych wykrywek to mając fajną miejscówkę będziesz zadowolony. Pzdr Krzychu.
sprat Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Dzięki piękne za cenne wskazówki.Może jeszcze znajdzie się paru użytkowników którzy by chcieli coś dodać.Jeszcze się nie zdecydowałem.Pozdrawiam!
01111977 Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 Sam kupilem nie dawno sovereign gt.Przebywam w Anglii.Nie naleza tutaj do tanich.£599 w zestawie dostalem sluchawki,lopatke torbe i jakies smieszne szelki i oslone na cewke.Jestem po pierwszych probach.Kolega z ktorym chodze na wykopki chodzi na Garrecie 2500 i powiem szczeze ze proby w terenie wychodzily dosc podobnie choc jak wiadomo sovereign jest tanszy.Jest jeszcze ta mozliwosc doczepienia ramy do garreta co osobiscie uwazam za plus ale z tego co slyszalem nie jest to zadna rewelacja.Tak czy inaczej uwazam iz dokonalem slusznego wyboru i mysle ze kupujac sovereigna na pewno sie nie zawiedziesz.PZdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.