marg33 Napisano 1 Luty 2004 Autor Napisano 1 Luty 2004 Wytłoczka z blachy,grubość około 1 mm,nakrętka cynkalowa lub cynkowa,napis:E.M.Unger Lwów.
marg33 Napisano 1 Luty 2004 Autor Napisano 1 Luty 2004 Może i tak,chociaż dla mnie wygląda raczej na drapieżnego ptaka.
dago Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Dziób wydaje się prosty ale może to niedoskonałość skanu. Pozdrawiam
Gość Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 A dla mnie to jakiś sokół raczej, a nie gołąbek.pozdro
marg33 Napisano 3 Luty 2004 Autor Napisano 3 Luty 2004 Faktycznie nie widać tego ,ale dziób jest podwinięty,być może to sokół.Ciekawi mnie tylko kto mógł to nosić.
Kolekcjoner (Marek Z) Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Mi też wygląda ten ptak na sokoła. Gdyby miał sztangę w szponach to obstawiłbym, że jest ten przedmiot związany ze Związkiem Towarzystw Gimnastycznych Sokół" (nawet jest podobny w rysunku do sokoła z Medalu Sokoła Polskiego w Wielkiej Brytanii", choć różni się nogami i szponami).
marg33 Napisano 1 Luty 2004 Autor Napisano 1 Luty 2004 Wytłoczka z blachy,grubość około 1 mm,nakrętka cynkalowa lub cynkowa,napis:E.M.Unger Lwów.
Pytanie
marg33
Wytłoczka z blachy,grubość około 1 mm,nakrętka cynkalowa lub cynkowa,napis:E.M.Unger Lwów.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.