racek Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 wpadłem na pomysł, że skoro nie ma zimy mogę pogrzebać w dnie mojej miejscowej rzeki, słyszałem, że dobry do tego jest magnes neodymowy, może ktoś już próbował podobnych rzeczy i próbował czegoś szukać pod wodą, proszę o podpowiedzi lub inne sposoby na tego typu poszukiwania...dziękuję i pozdrawiam.
DamianLca Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 Witam!! Bardzo polecam Ci magnes neodymowy, jest to znakomity sposób na poszukiwania, ponieważ nie męczysz się przy poszukiwaniu :D a jednocześnie fanty zazwyczaj są w rewelacyjnym stanie. A co do innego sposobu poszukiwania polecam agregat prądotwórczy i pompę ale ten sposób jest dobry jak masz jakąś pewną miejscówkę i oczywiście akwen nie może być zadurzy :D W zdjęciu przedstawiam pierwszy mój fant wyłowiony podczas pierwszego wżyciu rzutu magnesu do wody :D (Stan jak nówka) Dla wścibskich: fant został zutylizowany :D
racek Napisano 24 Luty 2008 Autor Napisano 24 Luty 2008 to jeszcze mi podpowiedzcie jaka obudowe najlepiej miec? znalazlem stronke z magnesami, teraz tylko kilka wzkazowek od was i kupie ;]
terenowiec69 Napisano 24 Luty 2008 Napisano 24 Luty 2008 Obudowa z jak najcieńszej blachy -boki 1mm,reszta moze byc z 2mm,Koszt wykonania osobiscie wynmiósł mnie około 3zł,nie uzywaj kwasowej blachy bo traci duzo na uciągu,i nie moze byc pustej przestrzeni miedzy scianka a magnesem.Tylko wykonaj obudowe tak by mozna było ją uzywać w pozycji pionowej i poziomej.Pionowa do studni i innych,pozioma do stawów i innych zbiorników wodnych.Zaopatrz sie w sklepach metalowych w linkę 8mm(po 1,40zł/metr)około 25m,oraz w szeklę co by mocowanie było na przegubie.To tak z grubsza,co wiecej to pytaj.
racek Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 fajnie. ale ta obudowe to w jaki sposob zrobiles? a masz moze jakis konkretny adres do konkretnych magnesow? piszcie piszcie ja ide piszczec w lesie jak wroce to poczytam ;] a moze ktos zbiera butelki? poniemieckie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.