kedler Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 Witam, proszę o szczegóły związane z mundurem widocznym na zdjęciu w linku po niżej. Rok, formacja stopień itp. Chodzi mi o postać z lewej strony z szablą w ręku. Dziękuję za wszelkie info.http://img98.imageshack.us/img98/2066/skanuj0030bs3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Postać po lewej - kawalerzysta, szeregowy, po kołnierzu można sprawdzić z którego pułku, kurtka wz19, czapka typu angielskiego, szabli nie potrafię określić, tak samo typu pistoletu. Fotka zrobiona wg mnie w latach 1919 -1921, może kilka lat później.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Ok, po proporczyku, choć niewyraźnym, stawiałbym na 1 Pułk Ułanów Krechowieckich.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 ... a szabla austriacka wz.04 kawalerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kedler Napisano 24 Luty 2008 Autor Share Napisano 24 Luty 2008 JoncaA, to może być 4 Pułk Ułanów Zaniemeńskich. Ojciec urodził się w 1922 w Wilnie. Z tego co wyczytałem pułk tam stacjonował. Ale do końca pewności nie ma. Po posiadanych pamiątkach bardziej mogę odtworzyć losy dziadka od 39 roku. Oboz w Grazowcu przez Tockoje, szlak z Armią Andersa. Dziekuję za pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsamotyha Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 ZAciemne otoki jak na 4puł zaniemenskich oni nosili błekitne otoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kedler Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 Witam, proszę o szczegóły związane z mundurem widocznym na zdjęciu w linku po niżej. Rok, formacja stopień itp. Chodzi mi o postać z lewej strony z szablą w ręku. Dziękuję za wszelkie info.http://img98.imageshack.us/img98/2066/skanuj0030bs3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Rozmawiamy o tym z lewej - mnie sie wydaje, ze otok moze byc błekitny, bo z pewnoscia nie amarant (ten wychodzi na zdjęciach dość ciemno)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 24 Luty 2008 Share Napisano 24 Luty 2008 Amarant byłby chyba na zdjęciu ciemniejszy; to może być ułan zaniemeński.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
kedler
http://img98.imageshack.us/img98/2066/skanuj0030bs3.jpg
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.