arturro25 Napisano 20 Luty 2008 Autor Share Napisano 20 Luty 2008 Witam !proszę o pomoc !Jakie ma parometry Viking 6dx2niedawno dostałem ten wykrywacz i niewiem na jaką głebokość wyszukuje metalowe pszedmioty .z gury dziękuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Skoro dostałeś już tą wykrywkę,to wybierz się w teren i przetestuj ją w praktyce. Pochodzisz trochę z 6DX i sam się przekonasz. Kiedyś miałem ten sprzęcik i nie powalił na kolana(ale na początek zawsze coś).Moniaki jakieś wychodziły,może były na 10 cm , może ciut więcej - nie mierzyłem . Jeżeli byś poszukał w necie - to znalazł byś nawet testy :) I jeszcze jedna rzecz - popracuj nad ortografią :) . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERWIN Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Poszukaj kilka tematów wstecz było o Vikingu, pisałem tam o 6dx2, nie chce mi się powtarzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon Napisano 5 Marzec 2008 Share Napisano 5 Marzec 2008 zasięg to ok 18 cm dla monety ..zapamientaj podczas załączania wduś czerwony przycisk i trzymaj do momentu usłyszenia bzyczenia ,starając sie nie ruszać piszczałą jak sie tego nauczysz to mimo małego zasięgu ,wyniki będą dobre.parę razy znajomi byli zdumieni fantami ....dyskr na 3+-4 ustawiaj zawsze przed zał a i co jakiś czas wciśnij ten czerwony przycisk to ci dostroi się go gruntu. powodzenia...:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 6 Marzec 2008 Share Napisano 6 Marzec 2008 W powietrzu można uzyskać zasięg do 26 cm na poj. monetę. Niewybuchy znajdowałem na 70 - 80 cm.Maks zasięg jakieś 1,4 m. W trakcie poszukiwań należy dość często przywracać ton wiodący przyciskając czerwony przycisk (nie jest to dostrajanie do gruntu). Brak tonu wiodącego zmniejsza zasięg, zbyt wysoki zagłusza sygnały. Należy stosować słuchawki i wsłuchiwać się w nieduże i szersze wzrosty sygnału, są to większe, głębokie przedmioty. Sygnały bardziej punktowe i ciche mogą być monetami, guzikami itp. Sygnały zbyt głośne to płytko zalegające puszki i kapsle od wódki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.