arturro25 Napisano 20 Luty 2008 Autor Napisano 20 Luty 2008 Witam !proszę o pomoc !Jakie ma parometry Viking 6dx2niedawno dostałem ten wykrywacz i niewiem na jaką głebokość wyszukuje metalowe pszedmioty .z gury dziękuje pozdrawiam
cecholek Napisano 20 Luty 2008 Napisano 20 Luty 2008 Skoro dostałeś już tą wykrywkę,to wybierz się w teren i przetestuj ją w praktyce. Pochodzisz trochę z 6DX i sam się przekonasz. Kiedyś miałem ten sprzęcik i nie powalił na kolana(ale na początek zawsze coś).Moniaki jakieś wychodziły,może były na 10 cm , może ciut więcej - nie mierzyłem . Jeżeli byś poszukał w necie - to znalazł byś nawet testy :) I jeszcze jedna rzecz - popracuj nad ortografią :) . Pozdrawiam
ERWIN Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 Poszukaj kilka tematów wstecz było o Vikingu, pisałem tam o 6dx2, nie chce mi się powtarzać.
slon Napisano 5 Marzec 2008 Napisano 5 Marzec 2008 zasięg to ok 18 cm dla monety ..zapamientaj podczas załączania wduś czerwony przycisk i trzymaj do momentu usłyszenia bzyczenia ,starając sie nie ruszać piszczałą jak sie tego nauczysz to mimo małego zasięgu ,wyniki będą dobre.parę razy znajomi byli zdumieni fantami ....dyskr na 3+-4 ustawiaj zawsze przed zał a i co jakiś czas wciśnij ten czerwony przycisk to ci dostroi się go gruntu. powodzenia...:-)
Raned Napisano 6 Marzec 2008 Napisano 6 Marzec 2008 W powietrzu można uzyskać zasięg do 26 cm na poj. monetę. Niewybuchy znajdowałem na 70 - 80 cm.Maks zasięg jakieś 1,4 m. W trakcie poszukiwań należy dość często przywracać ton wiodący przyciskając czerwony przycisk (nie jest to dostrajanie do gruntu). Brak tonu wiodącego zmniejsza zasięg, zbyt wysoki zagłusza sygnały. Należy stosować słuchawki i wsłuchiwać się w nieduże i szersze wzrosty sygnału, są to większe, głębokie przedmioty. Sygnały bardziej punktowe i ciche mogą być monetami, guzikami itp. Sygnały zbyt głośne to płytko zalegające puszki i kapsle od wódki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.