Skocz do zawartości

Szukał ktoś w Norwegii?

misia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w temacie. Czy ktoś z Was szukał z wykrywaczem w tym kraju? Jak przepisy? Czy są też tak beznadziejne jak u nas?
Mozna cos ciekawego wytargać?
Dzięki za wszelakie info.
Napisano
Witam .
Byłem parę razy z wykrywaczem ( pożyczonym od znajomego Norwega ) i przyjaciółmi Norweskimi na wybrzeżu w okolicach Sole / Stavanger . Nie wiem jakie są prawa dla poszukiwaczy , bo chodziłem z ekipą miejscową . Wiem że należeli do jakiegoś towarzystwa exploracyjnego . Jeżeli chodzi o znaleziska w tym rejonie to najczęściej wychodzą monety z różnych okresów i drobna biżuteria . Co do militariów to łuski , klamerki i drobne fanty .
Pozdrawiam pavelock
Napisano
Witam
W norwegii siedze od 6 lat,ale raz tylko bylem tu z wykrywka.szukalem w okolicach oslo.Trafilem tylko niemiecka amo do mausera.Moim zdaniem jest tu lipa,nie ma przyzwoitego lasu jak w polsce,same skaly!
Nie wiem jak ty jest z monetami,interesuje sie militarka.O obowiazujacych tu przepsach tez niewiele moge powiedziec,wydaje sie jednak ze poszukiwania tutaj sa legalne.
POZDRAWIAM EGON
Napisano
Norwegia to raj dla miłośników lotnictwa. Była taka fajna strona z lokalizacją wraków lotniczych niemieckich , angielskich itp. Jest problem bo nie mogę jej odnaleźć, link znalazłem na innym aszym polskim" forum. Odszukam fotki z okolic Volda Orsta ok.35km od Alesund.
Napisano
egon10 a Murmańsk,Narvik Nasz Grom" który tam pozostał.Masz niesamowitą mozliwość,dostęp do odwiedzenia tych miejsc do których ja niestety tylko mogę pomarzyć.Pzdr.
Napisano
heheheh do murmanska mnie nie wysylaj-prosze!
Tak sa ciekawe miejsca,ale brak mi czasu zeby je odwiedzic.Wierz mi ze wolny czas wole spedzic w polsce niz w norwegi.
pzdrw egon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie