olaf69 Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2004 Witam zdobyłem plecak wzór 34 (Tornister 34), wersja z klapą brezentową bez skórzanego pokrycia. stan dobry tylko plecak przebywał w pomieszczeniu wilgotnym .prosze o pomoc w usunięciu brzydkiego zapachu stęchlizny. pranie chyba nie wchodzi w rachube wkońcu to historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 Jeśli to jest jeszcze mocne, to polecam pranie ręczne w ciepłej wodzie z niewielkim dodatkiem proszku, nie wyżymać, ani nie wykręcać. Bardziej przypomina to płukanie. W każdym bądź razie tak odświeżam polskie, parciane plecaki. Jeśli jest skóra, to oszczędzać te miejsca, bo wyschnie i straci elastyczność.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 29 Styczeń 2004 Share Napisano 29 Styczeń 2004 Zgadzam się z tym. Pranie ręczne jest najlepsze. Sam prałem pokrowiec od manierki sukienny i wszystko było ok. Myslę, że z materiałem będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf69 Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2004 witam zapomniałem was poinformować że jest to tornister czyli posiada ramke drewnianą obszytą materiałem nie moge jej odczepić a boje się że drzewo może napęcznieć po tym praniu dziękuje za posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Styczeń 2004 Share Napisano 30 Styczeń 2004 Ja tej części spodniej z drewnem nigdy nie prałem. Natomiast w polskim deseczki boczne dają się wyjąć.Jeśli coś naprawdę mocno prześmiargło, to może być problem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMbAtAnT Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 hyhy ja mam taki problem moje officerki chyba angielskie pzelezaly pare dobrych lat w piwnicy ;/ Wiec zapach z srodka nie jest zaciekawy i pachnie tak samo stechlizna (dezodoranty do stop nie pomagaja ) wie ktos jak sie tego pozbyc bez prania oczywisice =]Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 ja zato mam problem z plaszczem wartowniczym, bym mogl uprac ale, jest on podszyty skora, a raczej kozuchem, ktorego nei da sie odczepic, trzeba wypruc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.