seroczyn Napisano 13 Luty 2008 Autor Napisano 13 Luty 2008 Nie mam zielonego pojęcia. A co z tym hełmem? Ktoś zasugerował, że takiego hełmu używano w Mazowieckiej Brygadzie Kawalerii...
seroczyn Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Co to za hełm z rogami i obudowa na jakiś wsad, trochę większa od pudełka po zapałkach
Ramzus Napisano 13 Luty 2008 Napisano 13 Luty 2008 hełm niemiecki z I woj św wz.17/18 lub wz.16 nie jestem znawcą http://www.pottia.net/pottia/potat/index.htm
a.m.m.s Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Moja babka wspominała o takich wagach, kiedyś była u nas taka sama, miała karby wyciete na pręcie. Tam gdzie była zawieszka wieszła jak mówiła słoninę. Wartość...? nie znam się ale dla zbieracza akie rzeczy może kilkanaście zeta.
seroczyn Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 Proszę o pełną identyfikację i wycenę.-----------------------------------------Ciąg dalszy nastąpi.....
Pytanie
seroczyn
Waga proszę o identyfikację i wycenę.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.