Skocz do zawartości

Viking 5 Wasza ocena

zdziss15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat tej wykrywki w necie bardzo mało jest o niej info.Interesują mnie przede wszystkim osiągi:)

Napisano
Mało info bo to w elektronicznym światku wykrywek zabytkowy model.

Pamiętam, że pan AW z firmy D. (coby reklamy nie czynić zakazanej na forum) miał go w ofercie chyba w połowie lat 90.

Nic szczególnego, dziś już historia.

To ty go ostatnio kopiłeś na allegro?
Napisano
Myśl ma biegła w stronę tego konkretnego egzemplarza ze zdjęcia jw. :)

A i mam nawet zachowaną ulotkę reklamową wysłaną przez p.Andrzeja, tak, tak pocztą, ze znaczkiem na kopercie :-)
Było to w czasach przedinternetowych (kiedyś takie były jakby ktoś zapomniał lub później się urodził), a cena tej wykrywki kształtowała się na poziomie 400 zł, opis natomiast w skrócie tak:

Bardzo prosty w obsłudze.
Odrzuca małe kawałki skorodowanego żelaza np. gwoździe ale jest bardzo czuły na złoto, srebro i stopy miedzi.
swietnie nadaje się do poszukiwań militariów czy np zagubionych przedmiotów na plaży.
Statyczny. Cewka 203mm. Zasilanie 1 x 9V (6F22). Waga 1 kg."

Ot i wszystko, powiało historią:)
Napisano
ms - ta właśnie ja zakupiłem to cacko ponieważ postanowiłem pobawić się troszkę w zbieranie monet... a na początek myślę że mi wystarczy :) pozdr.
Napisano
Witam! Używam trochę nowszej wersji tego wykrywacza - Vikinga 6DX2. Różni się chyba tylko tym, że posiada przycisk do zerowania strojenia. Mam go od ponad 10 lat i jestem zadowolony. Sprzęt prosty w obsłudze, bez zbędnych zabawek, włączasz i szukasz. Ponieważ chodzę na poszukiwania z kolegami którzy mają różne wykrywki, od PI do Whitesów i Tesoro, muszę przyznać że stary Viking sprawdza się nie najgorzej, no ale może to też sprawa szczęścia;) Ogólnie sprzęt dobry do kolorowej drobnicy ale też co mnie zaskoczyło ładnie łapie duże głęboko zakopane obiekty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie