zdziss15 Napisano 11 Luty 2008 Autor Napisano 11 Luty 2008 WitamChciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat tej wykrywki w necie bardzo mało jest o niej info.Interesują mnie przede wszystkim osiągi:)
ms Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Mało info bo to w elektronicznym światku wykrywek zabytkowy model.Pamiętam, że pan AW z firmy D. (coby reklamy nie czynić zakazanej na forum) miał go w ofercie chyba w połowie lat 90.Nic szczególnego, dziś już historia.To ty go ostatnio kopiłeś na allegro?
Damian84 Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Firma Viking cały czas produkuje ten model firma D z Trójmiasta nadal go sprzedaje przeszedł mały lifting
ms Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Myśl ma biegła w stronę tego konkretnego egzemplarza ze zdjęcia jw. :)A i mam nawet zachowaną ulotkę reklamową wysłaną przez p.Andrzeja, tak, tak pocztą, ze znaczkiem na kopercie :-)Było to w czasach przedinternetowych (kiedyś takie były jakby ktoś zapomniał lub później się urodził), a cena tej wykrywki kształtowała się na poziomie 400 zł, opis natomiast w skrócie tak:Bardzo prosty w obsłudze.Odrzuca małe kawałki skorodowanego żelaza np. gwoździe ale jest bardzo czuły na złoto, srebro i stopy miedzi.swietnie nadaje się do poszukiwań militariów czy np zagubionych przedmiotów na plaży.Statyczny. Cewka 203mm. Zasilanie 1 x 9V (6F22). Waga 1 kg."Ot i wszystko, powiało historią:)
zdziss15 Napisano 11 Luty 2008 Autor Napisano 11 Luty 2008 ms - ta właśnie ja zakupiłem to cacko ponieważ postanowiłem pobawić się troszkę w zbieranie monet... a na początek myślę że mi wystarczy :) pozdr.
ERWIN Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Witam! Używam trochę nowszej wersji tego wykrywacza - Vikinga 6DX2. Różni się chyba tylko tym, że posiada przycisk do zerowania strojenia. Mam go od ponad 10 lat i jestem zadowolony. Sprzęt prosty w obsłudze, bez zbędnych zabawek, włączasz i szukasz. Ponieważ chodzę na poszukiwania z kolegami którzy mają różne wykrywki, od PI do Whitesów i Tesoro, muszę przyznać że stary Viking sprawdza się nie najgorzej, no ale może to też sprawa szczęścia;) Ogólnie sprzęt dobry do kolorowej drobnicy ale też co mnie zaskoczyło ładnie łapie duże głęboko zakopane obiekty.
ERWIN Napisano 12 Luty 2008 Napisano 12 Luty 2008 Polecam też chodzenie ze słuchawkami, znacznie zwiększają możliwości tego wykrywacza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.