Skocz do zawartości

ACE 250/150

01111977

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktos moglby mi wyjasnic jak wypadaja w/w w testach porownawczych i co dodatkowego daje ace 250 czego nie ma w 150? Czy jest roznica w elektronice srednicycewek,zasiegu? Z gory dziekuje za info.Zastanawiam sie obecnie nad zakupem ktoregos z w/w.Mam zamiar chodzic na monetki i relikty rzymskie na angielskich polach uprawnych.Czy ten sprzet jestdo tego odpowiedni?Pzdr
Napisano
Zasadnicza różnica między 150/250 to brak pinpointa u pierwszego.Reszta podobna.Zasięgi do ok.20cm.Na tle innych wypada wzorowo.Pzdr.
Napisano
pozdrawiam

O ile zasiegi są w obu modelach porównywalne to w ace 250 jest jeszcze pinpoint 8 segemtowa skala czułości (w 150 -4 segmentowa) dyskryminacja + dyskryminacja wybiórcza (klawisz ELM) 5 trybów fabrycznych dyskryminacji( w tym jeden tryb definiowany przez użytkownika)i skala głebokości do 8 a nie do 6". Mimo tych róznic w funcjonalności zasięgi będą zbliżone. No i jest jeszcze różnica w cenie.

do 150 i 250 można dokupić cewki: snajperkę 4,5 cala oraz 9x12 cala któa powinna zwiększyć zasięg wykrywacza na większe przedmioty ok. 15 do 20%

co do wyminionych przez Ciebie monetek to będzie je znajdował ale na cuda odnośnie głebokości nie ma co liczyć. W zależności od ustawienia czułości, rodzaju gruntu, itp. myślę, że max to 20 cm

pozdrawiam
Napisano
Siemanko! Nie jestem super doświadczony w temacie ale stałem tak jak Ty niedawno przed podobnym wyborem - nowy ACE150 czy używany 250 (ale na gwarancji).
Na twoje wykopki to może przydałoby się coś z lepszym zasięgiem ale ACE też ma całkiem niezły (5gr z 25cm, klamra 40cm - tak mi wyszło w powietrzu).
Ja mimo wielu wahań wybrałem 250 i dobrze, że tak zrobiłem bo jak jest kilka przedmiotów obok siebie to namierzanie staje się baaaardzo trudne bez pinpointa - można źle kopnąć i uszkodzić fant. Ustawienia czułości na razie nie miałem potrzeby zmieniać (na zaśmieconym terenie i tak nie wiele daje zmniejszenie), a wybiórcza dyskryminacja..... i tak chodzi się na all-metal albo jewelery bo można wiele fantów stracić. No ale ten pinpoint jest jednak miły.
Na monety jest świetny, z byle dróżki leśnej wyłowiłem sporo monet (a śmieci łatwo było rozpoznać).
Pozdrawiam
Napisano
walker69, na jakim trybie chodzisz na monety czy guziki? ja czesciej na jewelery, i na ile ustawiasz czulosc?
zasiegi to juz róznie ale jestem raczej milo zaskoczony bo klamerke od szorów od siodła końskiego wyciągnął bez zadnego problemu z ok30-40cm, kawalek zeliwnego pręta od starego ogrodzenia tez z okolo 40cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie