Skocz do zawartości
  • 0

Skórzane resztki znalezione z klamrą do id

walker69

Pytanie

Napisano

Witajcie! Proszę o identyfikację. Znalazłem je dzisiaj wraz z klamrą. Pas poznałem po szerokości.

1. Wiem, że raczej marne szanse żeby to poznać, czy to elementy ładownicy ?
2. To w miarę solidny pasek ale małej szerokości (3,5 cm)
3. Dwa takie same elementy (jeden ma dziurę) - co to ?
4. To też mnie trapi, na końcu taki zaczep mosiężny, wygląda jak wąska końcówka szerszego pasa - od czego to ?

Z góry dziękuje jeśli ktoś coś pozna.
Właściciela nie stwierdziłem. Elementów mogło być więcej ale w lesie już była szarówka. Pozdrawiam!

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pobojowiskach z reguły panuje wielki bajzel. Wpisz w wyszukiwarce ładownica carska" zobaczysz podobieństwo.
Na zdjęciu masz rozłożoną na części pierwsze.
Pozdrawiam

Napisano
Lemeryt -Przecież to już napisał walker69 wyżej – po drugie widać to od razu że to klamra wzoru 88 –a ludzie piszą takie głupoty że szok robiąc z siebie nie powiem co hehehehe –jak nie wie- to by napisał że nie wie , jak tak bardzo chce coś napisać –a tak to jeszcze trochę wymyślą że tam gape widać heheh-pozdro
Napisano
Witaj Huku - wiem że to szarganie świętości" :) ale czasem jedno zdjęcie ucina dyskusję. Ty rozpoznasz ten wzór klamry z 50 metrów, ale jak widzisz nie każdy to potrafi...
Pozdrawiam
Napisano
Hej! Wykopałem tam jeszcze parę elementów i zgadza się - ładownica do Mosina. Były tam chyba dwie (ilość zaczepów świadczy o tym). Wątpię żebym coś z tego złożył no ale przynajmniej już wiem co to :)
Dziękuje!
huk100 - pisałem, że obecności właściciela nie stwierdziłem :)(na szczęście), a podobno zielony nalot to efekt gliniastej i wilgotnej gleby (ale to zasłyszane opinie).
POZDRAWIAM!
Napisano
no to jesteś dobry specjalista -jak to ma być Carska klamra :):):)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 21:56 10-02-2008
Napisano

Witajcie! Proszę o identyfikację. Znalazłem je dzisiaj wraz z klamrą. Pas poznałem po szerokości.

1. Wiem, że raczej marne szanse żeby to poznać, czy to elementy ładownicy ?
2. To w miarę solidny pasek ale małej szerokości (3,5 cm)
3. Dwa takie same elementy (jeden ma dziurę) - co to ?
4. To też mnie trapi, na końcu taki zaczep mosiężny, wygląda jak wąska końcówka szerszego pasa - od czego to ?

Z góry dziękuje jeśli ktoś coś pozna.
Właściciela nie stwierdziłem. Elementów mogło być więcej ale w lesie już była szarówka. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie